Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Άμεση υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζητά το ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Άμεση υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζητά το ΠΑΣΟΚ
Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες για 50.000 ανέργους ζήτησε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκε μαζί του σήμερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Όπως επεσήμανε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα αυτό έχει νομοθετηθεί από τον Απρίλιο, έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και πρέπει το ταχύτερο δυνατό να προκηρυχθεί, ενώ τονίστηκε στη συνάντηση ότι η όλη διαδικασία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και να υπάρχουν διαφανή και σαφή κριτήρια μοριοδότησης για τους άνεργους που θα υποβάλλουν αίτηση.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ από την πλευρά του ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για την όλη προετοιμασία του Οργανισμού για την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει ειδικότερα 5 μήνες απασχόλησης με ασφαλιστική κάλυψη και αμοιβή του άνεργου ίση με τον καθαρό κατώτερο μισθό για 40.000 άτομα στους δήμους της χώρας και για 10.000 άτομα στις περιφέρειες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ, από τη συζήτηση προέκυψαν δύο εκκρεμότητες:

i. Στην υπογραφή σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τα συναρμόδια υπουργεία.

ii. Στη σύνταξη Τεχνικών Σχεδίων από τις αρμόδιες αρχές των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ψηφιακής Σύγκλισης και Δια βίου Μάθησης, από τα οποία θα αντληθούν οι απαιτούμενοι πόροι (170 εκ. ευρώ).

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμα η συνέχιση και η αναβάθμιση του προγράμματος της Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης των Προγραμμάτων Μαθητείας που θα επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του νόμου για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ να σημειώνει ότι ο Οργανισμός μπορεί να αναλάβει μεγάλο μέρος της υλοποίησης των προβλέψεων του νόμου, εφόσον διασφαλισθούν οι πόροι μέσω ΕΣΠΑ και η έγκριση της πρόσληψης ωρομισθίων καθηγητών.
 news.gr
loading...