Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τεράστια οικολογική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στη Ταϊλάνδη

Δεκάδες χιλιάδες λίτρα αργού πετρελαίου διέρρευσαν στη θάλασσα του Κο Σαμούι, που κηρύχθηκε σε ζώνη καταστροφής

Τεράστια οικολογική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στη Ταϊλάνδη
Πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή και βαρύ πλήγμα στον τουρισμό της Ταϊλάνδης επέφερε η πετρελαιοκηλίδα που έπληξε το ονομαστό θέρετρο της χώρας, Κο Σαμούι.
Πενήντα χιλιάδες λίτρα αργού πετρελαίου διέρρευσαν στη θάλασσα πρινα πό τέσσερις ημέρες, καθώς το πετρέλαιο μεταφερόταν μέσω αγωγού από δεξαμενόπλοιο σε διυλιστήριο. Έκτοτε, άνδρες του στρατού και εθελοντές προσπαθούν να καθαρίσουν το μαζούτ από τις κάποτε τροπικές και πανέμορφες παραλίες του νησιού Σάμετ.
Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε ζώνη καταστροφής και οι τουρίστες αποχωρούν. Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους πως η ζημιά ενδέχεται να είναι χειρότερη από όσο αναφέρεται επισήμως.
 Η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου αναφέρει πως "πήρε πολύ χρόνο για να ελέγξουμε την κατάσταση. Αυτό επηρέασε πολύ τον τοπικό τουρισμό. Αν δεν το λύσουμε μακροπρόθεσμα, ο τουρισμός θα υποστεί βαρύ πλήγμα".

Την πλατφόρμα όπου συνέβη η διαρροή διαχειρίζεται θυγατρική εταιρεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Ταϊλάνδης ΡΤΤ. Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πλατφόρμας, ο καθαρισμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Τον ισχυρισμό αυτό απορρίπτουν ωστόσο περιβαλλοντικές ομάδες που δρουν στην περιοχή και φοβούνται πως η μόλυνση θα πλήξει και το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας.
news.gr
loading...