Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μυστική συνάντηση του Obama με τον Tim Cook της Apple, Vint Cerf της Google και άλων

obamaΟ Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Barack Obama συναντήθηκε με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Apple Inc, της AT&
T Inc, καθώς άλλους εκπροσώπους εταιρειών από το χώρο της τεχνολογίας. Σύμφωνα με το Reuters, η συνάντηση έγινε για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την επιτήρηση της κυβέρνησης.
Ο κ. Vint Cerf επιστήμονας υπολογιστών της Google Inc, μαζί με αντιπροσώπους από ομάδες για τις προσωπικές ελευθρίες, μαζί με τον Tim Cook της Apple και τον Randall Stephenson της AT&T , συμμετείχαν στην συνεδρίαση η οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στο καθημερινό δημόσιο πρόγραμμα του Ομπάμα.
“Η συνεδρίαση έγινε και κεκλεισμένων των θυρών και οργανώθηκε με μεγάλη μυστικότητα”, όπως αναφέρει η Politico.
“Είναι μία από μια σειρά συζητήσεων που θα έχει η διοίκηση με τους εμπειρογνώμονες λόγω της επιθυμίας του προέδρου να έχουν ένα εθνικό διάλογο για το πώς να προστατεύσουν καλύτερα την προστασία της ιδιωτικής ζωής στη σημερινή ψηφιακή εποχή, συμπεριλαμβανομένου και του πώς να σέβονται την ιδιωτική ζωή, ενώ υπερασπίζονται παράλληλα και την εθνική μας ασφάλεια, “, ανέφερε ένας αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.
Η έκθεση μετά τις αποκαλύψεις για τις τακτικές παρακολούθησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Edward Snowden, φαντάζει καθησυχαστική αν κάποιος έχει ακόμα την διάθεση να εμπιστευτεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Το τι ειπώθηκε βέβαια μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης παραμένει άγνωστο.
iguru.gr 
loading...