Οι τομείς που καλύφθηκαν ήταν:
1. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 2. Προηγμένα Υλικά για μετατροπή της ενέργειας και της αποθήκευσής της. 3. Απόδοση ενέργειας και αποθήκευσή της. 4. Μοντελοποίηση και προσομοίωση Ενέργειας. 5. Αναδυόμενες Τεχνολογίες Ενέργειας.
Η δομή του συνεδρίου περιλάμβανε επιστημονικές ανακοινώσεις, παράλληλες συναντήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και την συνέργεια της επιστήμης, της ακαδημαϊκής έρευνας, της βιομηχανίας και κυβερνητικών φορέων που ασχολούνται με τις θεμελιώδεις αρχές των υλικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όλοι οι σύνεδροι μαζεμένοι στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Intercontinental Athens για μια αναμνηστική φωτογραφία
Όπως εξήγησαν ο επικεφαλής του συνεδρίου, καθηγητής Ηλίας Σιώρης από το Πανεπιστήμιο του Bolton, ο συν-επικεφαλής Δρ. Σοφοκλής Μακρίδης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και ο Διοργανωτής του συνεδρίου Dr. Imran Patel, σκοπός τους είναι να διοργανώνεται σε ετήσια βάση στην χώρα μας.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του New York College Δρ. Ηλίας Φούτσης, κατά το κλείσιμο των εργασιών, συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι το συνέδριο θα έχει την συνεχή υποστήριξη του Κολλεγίου για τα επόμενα χρόνια.
Κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του New York College συγχαίρει τους διοργανωτές δηλώνοντας ότι το συνέδριο θα έχει την υποστήριξη του Κολλεγίου για τα επόμενα χρόνια. Αριστερά-Δεξια : Dr. Imran Patel, Διοργανωτής του Συνεδρίου, κ. Ηλίας Φουτσης, Πρόεδρος New York College, Καθηγητής Ηλίας Σιώρης, University of Bolton και Αρης Φ. Ματθαιου, New York College Public Relations
Το συνέδριο υποστηρίχτηκε από σημαντικά ακαδημαϊκά και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όπως: Loughborough University, The University of Manchester, The University of Nottingham, Sheffield Hallam University, Marmara University καθώς και από την Ελλάδα όπως: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και NEW YORK COLLEGE.
Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η ΔΕΗ.
troktiko.eu