Καλοκαιρινή, δροσερή και πολύχρωμη, γεμάτη βιταμίνες
ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβω τις άκρες από τα αμπελοφάσουλα, κόβω τα αμπελοφάσουλα στη μέση και τα πλένω πολύ καλά.
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω μια κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνω το νερό να βράσει. Βράζω τα αμπελοφάσουλα για 15-20 λεπτά.
Συνταγή για 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Υλικά
1 κιλό αμπελοφάσουλα
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,
μισό ματσάκι μαϊντανό και μισό ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένα
μισό κιλό ξυνομυζήθρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
10-12 ντοματίνια Σαντορίνης
λίγες ελιές
1 ποτήρι του νερού λάδι
μισό ποτηράκι του κρασιού ξύδι
αλάτι.
Εκτέλεση
Κόβω τις άκρες από τα αμπελοφάσουλα, κόβω τα αμπελοφάσουλα στη μέση και τα πλένω πολύ καλά.
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω μια κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνω το νερό να βράσει. Βράζω τα αμπελοφάσουλα για 15-20 λεπτά.
Τα σουρώνω και τα βάζω σε παγωμένο νερό ή τα σκεπάζω με πολλά παγάκια για να διατηρήσουν το έντονο χρώμα τους.
Ανακατεύω σε μια λεκάνη τα αμπελοφάσουλα μαζί με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο (ή μάραθο).
Ανακατεύω σε μια λεκάνη τα αμπελοφάσουλα μαζί με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο (ή μάραθο).
Σερβίρω τη σαλάτα σε μεγάλα πιάτα, την αλατίζω και προσθέτω ξυνομυζήθρα, ντοματίνια και ελιές.
Χτυπάω σε ένα σέϊκερ το λάδι με το ξύδι και περιχύνω τη σαλάτα.news.gr
Χτυπάω σε ένα σέϊκερ το λάδι με το ξύδι και περιχύνω τη σαλάτα.news.gr