Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινή θαλασσινή μακαρονάδα


Υλικά συνταγής


    ¼ φλ. ελαιόλαδο
    2 σκ. σκόρδο
    1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
    6 γαρίδες
    2 καλαμάρια
    500 γρ. μύδια
    300 γρ. αχιβάδες
    2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια
    ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
    Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    1 πακέτο σπαγγέτι (500γραμ.)
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1. Πλένουμε τις αχιβάδες.
-->
Βάζουμε τις αχιβάδες σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2΄-3΄, έως ότου ανοίξουν. Αμέσως τις σουρώνουμε σε τουλπάνι. Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα.

2. Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.

3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σόγιας fytro σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προισθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα.

4. Προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5΄.

5. Τότε προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα σπαγγέτι  όπως στάζουν. Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε.

6. Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 12 λεπτά

argiro.gr