Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Βυσσινάδα για κέρασμα!


Η αγαπημένη σπιτική συνταγή με άρωμα νοσταλγίας


Βυσσινάδα για κέρασμα!
ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
  
Συνταγή για 1 λίτρο βυσσινάδα, ( 8-10 ποτήρια βυσσινάδας αραιωμένης με νερό)
Χρόνος προετοιμασίας: 50-60 λεπτά


Υλικά 
1 κιλό ώριμα βύσσινα
900 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά τα βύσσινα και τα αφήνω να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. Με το ειδικό εργαλείο βγάζω τα κουκούτσια τους, βάζω τα βύσσινα σε μια λεκάνη και τα στύβω καλά για να βγει όλος ο χυμός τους.

Σουρώνω τα βύσσινα και βάζω το χυμό τους σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη για να βράσει. Μόλις δέσει, προσθέτω το χυμό λεμονοπορτοκαλιού, αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις ακόμη και σβήνω τη φωτιά. Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό όπως στο γλυκό βύσσινο.

Αφήνω την βυσσινάδα να κρυώσει και την βάζω σε στεγνά, αποστειρωμένα μπουκάλια.

Την βυσσινάδα την σερβίρω σε μεγάλα ψηλά ποτήρια με παγωμένο νερό. Βάζω σε κάθε ποτήρι δύο δάχτυλα βυσσινάδα και γεμίζω το υπόλοιπο με νερό. Ανακατεύω τη βυσσινάδα στο ποτήρι με ένα κουτάλι και σερβίρω.

Σημείωση: Η βυσσινάδα ταιριάζει εξαιρετικά με γιαούρτι ή παγωτό.
loading...