Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Βαρδή Βαρδινογιάννη από την 17Ν;


Δικηγόρος που φέρεται να συστήθηκε ως εκπρόσωπος του Βαρδή Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ισοβίτη της «17 Νοέμβρη»! Αυτό καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οποίου, την περασμένη Παρασκευή (2/8) τον επισκέφτηκε ο δικηγόρος Αθηνών, Γεώργιος Προυσανίδης, για να του ζητήσει πληροφορία για ένα ζήτημα…
ζωής και θανάτου. Στη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τον κρατούμενο, ο δικηγόρος τού δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για την επίθεση εναντίον του με τρεις ρουκέτες στις 20/11/1990.

Η απάντηση

Την απάντηση του Χριστόδουλου Ξηρού στο απρόσμενο αίτημα, για το οποίο ενημέρωσε αμέσως τον συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση, θα τη διαβάσετε στην επιστολή που απέστειλε από τις φυλακές Κορυδαλλού στην εφημερίδα μας.

Τα στοιχεία ταυτότητας πάντως των επισκεπτών (όπως και ο αριθμός μητρώου στον ΔΣΑ όταν πρόκειται για δικηγόρους), ακόμα και η ακριβής ώρα του επισκεπτηρίου, καταγράφονται στο σχετικό βιβλίο των φυλακών. Ο δε αριθμός μητρώου που μας αναφέρθηκε ανήκει όντως στον συγκεκριμένο δικηγόρο, ο οποίος έχει πράγματι σχέση με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (εκτός κι αν πρόκειται για σατανική συνωνυμία ή για πλαστοπροσωπία) και φέρει και την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. τής Τηλέτυπος (Mega).

Με βάση πάντα την καταγγελία του Χριστόδουλου Ξηρού ανακύπτουν ερωτήματα, όπως:

• Γιατί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, 23 χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα σε βάρος του, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξή της η 17Ν κι ενώ υπάρχουν πλέον αμετάκλητες καταδίκες, εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει κι άλλο πρόσωπο, ως ηθικός αυτουργός, πίσω από την επίθεση;

• Παίζει κάποιο ρόλο για την πρόσφατη εξέλιξη η χρονική συγκυρία; Μήπως θέλει να περάσει ένα «μήνυμα» σε αποδέκτες που μόνο αυτός γνωρίζει, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης αυτής της κίνησης αλλά και για τον συμβολισμό της;

Εμείς μόνο να εικάσουμε μπορούμε, με δεδομένη και τη στάση του, όταν κατέθεσε σαν μάρτυρας στις δύο δίκες που έγιναν για τη 17Ν.

Ποιος μπορεί άλλωστε -από τους παράγοντες των δικών που έγιναν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό- να ξεχάσει τη φράση του «ήμουν άτυχος για να τους βρω, και τυχεροί αυτοί που δεν τους βρήκα»;

Μια φράση με εύλογο νόημα για την οποία ούτε ένας εκ των δικαστών του υπέβαλε τότε έστω και μία τυπική ερώτηση…

Εψαχναν τους δράστες

Μάλιστα ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, και στο πρώτο δικαστήριο (2003) και στο Εφετείο (2006), είχε αναφέρει ότι μετά την επίθεση, από την οποία σώθηκε χάρη στη θωράκιση του αυτοκινήτου του και στη μη συντονισμένη πυροδότηση της βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο Ι.Χ., έβαλε ανθρώπους που επί δύο χρόνια έψαχναν τους δράστες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

«Εφερα ξένους εδώ, αλλά δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Εψαξα να βρω ποιοι είναι αλλά δεν τους βρήκα», είχε πει. Μόνο ο Δημήτρης Κουφοντίνας τον είχε ρωτήσει τότε «ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι ειδικοί; Ανήκουν σε κανένα ευαγές ίδρυμα, σε κανένα συνδικάτο;»

Για να λάβει την απάντηση: «Δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις εγώ».

k.kati@efsyn.gr

efsyn.gr