1. Ψάρι: Όλοι γνωρίζουν πλέον για το ρόλο που παίζουν στην διατροφή τα ω-3 λιπαρά που μας παρέχει. Νέες μελέτες συνδέουν την κατανάλωση του ψαριού και των συγκεκριμένων λιπαρών με την υγεία της καρδιάς: θεωρείται ότι με την κατανάλωση 3 γευμάτων με ψάρι την εβδομάδα ή 30 γραμμ. ψάρι καθημερινά, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.
2. Σκόρδο: Ως ισχυρό «φυτικό αντιβιοτικό», είναι αναντικατάστατο για την πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Πλέον έχει αποδειχτεί και η προληπτική του δράση εναντίων κάποιων μορφών του καρκίνου, όπως του στομάχου και του εντέρου. Σημαντικός είναι και ο ρόλος του σκόρδου στην πρόληψη καρδιακών νοσημάτων, καθώς περιέχει ουσίες που «καθαρίζουν» τα τοιχώματα των αρτηριών και προλαμβάνουν τις θρομβώσεις.
3. Φράουλα: Πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνη C από την πιο γνωστή πηγή της, τα εσπεριδοειδή, αποτελεί ακόμα «βόμβα σιδήρου» ενώ μερικές από τις χρωστικές που υπάρχουν στη σύσταση της, εμποδίζουν τον σχηματισμό στον οργανισμό μιας κατηγορίας ενζύμων τα οποία ενοχοποιούνται για το ότι εντατικοποιούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
4. Καρότο: Η βήτα-καροτίνη, που υπάρχει στη σύσταση του, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες καταστρέφουν τη δομή των κυττάρων προκαλώντας σοβαρές διαταραχές όπως η καρκινογέννηση. Την ίδια στιγμή έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα και στην όραση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πολύτιμη αυτή ουσία αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τα λιπαρά, γι΄ αυτό πρέπει πάντα να προσθέτετε επαρκείς ποσότητες λαδιού ή άλλη πηγή λιπαρών στις σαλάτες ή τα φαγητά που περιέχουν καρότο.
5. Μπανάνα: Περιέχει ουσίες που εμποδίζουν την γρήγορη κατανομή της ζάχαρης στο αίμα. Επίσης, η μπανάνα περιέχει εκτός των άλλων και μαγγάνιο– ουσία καθοριστικής σημασίας για πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού (συμμετέχει στον σχηματισμό του συνδετικού και νευρικούιστών, τη σύνθεση της χοληστερόλης, το μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, παίρνει μέρος στην πήξη του αίματος και τη δράση της ινσουλίνης. κ.ά).
6. Πράσινο τσάι: Οι ευεργετικές ιδιότητες του οφείλονται κυρίως στις κατεχίνες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και προλαμβάνουν μερικές μορφές καρκίνου.
7. Σόγια: Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων μια που αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση της σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά καρκίνων του μαστού και του προστάτη. Η σόγια και ειδικά τα φύτρα της, παρέχει στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και λεκιθίνης, συστατικών με θετική δράση στις εγκεφαλικές λειτουργίες και το νευρικό σύστημα.
8. Γάλα: Πηγή πολύτιμων πρωτεϊνών, λιπιδίων που αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό και φυσικά ασβεστίου. Εκτός του ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, διαπιστώθηκε μια αξιόλογη προληπτική του δράση στην ανάπτυξη καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων.