Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν πολύ το καρπούζι όποτε σίγουρα θα τους αρέσει και η γεύση από την καρπουζόπιττα. Σημειώστε τα υλικά, αγοράστε καρπούζι και φτιάξτε την!
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο καρπούζι
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- ½ κιλό αλεύρι
- 3 κουταλιές σούπας μέλι
- Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την ψίχα από το καρπούζι, βγάζουμε τα κουκούτσια και την στραγγίζουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι έως ότου φύγουν όλα τα υγρά του, καμία ωρίτσα περίπου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καρπούζι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και λίγο από το μέλι. Αραδιάζουμε το μίγμα μέσα σε ένα πυρέξ και από πάνω περιχύνουμε το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την καρπουζόπιττα μας στους 200 βαθμούς για 1 ώρα κι ένα τέταρτο. Σερβίρεται και ζεστή αλλά και παγωμένη!
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο καρπούζι
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- ½ κιλό αλεύρι
- 3 κουταλιές σούπας μέλι
- Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την ψίχα από το καρπούζι, βγάζουμε τα κουκούτσια και την στραγγίζουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι έως ότου φύγουν όλα τα υγρά του, καμία ωρίτσα περίπου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καρπούζι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και λίγο από το μέλι. Αραδιάζουμε το μίγμα μέσα σε ένα πυρέξ και από πάνω περιχύνουμε το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την καρπουζόπιττα μας στους 200 βαθμούς για 1 ώρα κι ένα τέταρτο. Σερβίρεται και ζεστή αλλά και παγωμένη!