Ένα ιδιαίτερο γλύκισμα αρωματισμένο με κανέλα και λεμόνι.
Υλικά
2 φλιτζάνια (500ml) γάλα
150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
160 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι (χωρίς τη λευκή ψίχα)
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 100 γραμμάρια ζάχαρης, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε μέχρι λίγο πριν φτάσει το σημείο βρασμού. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να απορροφήσει τα αρώματα.
2. Σουρώστε το μείγμα σας σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε.
3. Χύστε το μείγμα σας σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες. Βγάλτε το δοχείο σας από την κατάψυξη και με το μίξερ χτυπήστε το παγωτό σας. Ξαναβάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη και παγώστε. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές.
4. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε.
queen.grΥλικά
2 φλιτζάνια (500ml) γάλα
150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
160 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι (χωρίς τη λευκή ψίχα)
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 100 γραμμάρια ζάχαρης, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε μέχρι λίγο πριν φτάσει το σημείο βρασμού. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να απορροφήσει τα αρώματα.
2. Σουρώστε το μείγμα σας σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε.
3. Χύστε το μείγμα σας σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες. Βγάλτε το δοχείο σας από την κατάψυξη και με το μίξερ χτυπήστε το παγωτό σας. Ξαναβάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη και παγώστε. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές.
4. Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε.
loading...