Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

H συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε για το μεσημεριανό...; Δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή και θα ξετρελαθείτε

Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 στήθος κοτόπουλο
2 κ.Σ ρύζι
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κ. Σ τυρί κρέμα
1 κ. Γ κόκκινο πιπέρι γλυκό
αλάτι – φρεσκοτρυμένο πυπέρι
1 κύβο μυροδικών κοτόπουλου κατα προτίμηση
1 ποτήρι του κρασιού κρασί ξερό λευκό
1 κονσέρβα μανιτάρια ψυλοκομένα (αν έχουμε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
1 κονσέρβα καλαμπόκι (αν έχουμε φρέσκα ακόμα καλύτερα)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για περίπου 10΄, αφού είναι έτοιμο το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνετε τον κύβο κοτόπουλου και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το ρύζι μας.
Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο μας, το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί, αφού πάρει ένα λευκό χρώμα το περιχύνουμε με το κρασί μαζί με τα μανιτάρια και το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιει λίγο το ζουμί του.

Έπειτα ρίχνετε στο τηγάνι μας την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε, το αφήνετε να μαγειρευτή για περίπου 20 λεπτά.
Αφού έχει ετοιμαστεί και το ρύζι μας το ρίχνετε μαζί με το καλαμπόκι στο τηγάνι μαζί τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει μία ομοιογενές μορφή το φαγητό μας.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμο για το τραπέζι σας!

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
 sidagi