Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί στη Συρία


Μόνο την περίοδο του Ραμαζανιού, 2000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον εμφύλιο σύμφωνα με τον ΟΗΕ


Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί στη Συρία
Περισσότεροι από 100.000 είναι πλέον οι καταγεγραμμένοι νεκροί του εμφυλίου πολέμου στη Συρία την τελευταία διετία, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν κι εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπισθεί, ή αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες .

Από αυτούς, πάνω από 2.000 έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανίου στη Συρία, στις 10 Ιουλίου, στην πλειονότητά τους αντάρτες και μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Από την έναρξη του Ραμαζανίου, οι νεκροί έχουν φθάσει τους 2.014, ανάμεσά τους ένας μεγάλος αριθμός ανταρτών και μελών των δυνάμεων του καθεστώτος", τόνισε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος διευκρίνησε ότι ανάμεσα στα θύματα είνια και 639 άμαχοι (μεταξύ τους 99 γυναίκες και 105 παιδιά), ενώ οι σοροί 52 νεκρών δεν έχουν
αναγνωρισθεί ακόμη.
Τον Ιούνιο, ο ΟΗΕ είχε ανεβάσει τον απολογισμό των θυμάτων του συριακού εμφυλίου στις 93.000, με το φόρο αίματος των αμάχων να είναι ιδιαίτερα βαρύς.
Στη Νέα Υόρκη, ο Μπαν και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, συναντήθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ και δήλωσαν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί κάποια στρατιωτική λύση στη συριακή σύρραξη και πως συντρέχει μέγιστη ανάγκη για τη διεξαγωγή της διεθνούς συνδιάσκεψης στη Γενεύη.
"Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Συρία, δεν υπάρχει παρά μόνον μία πολιτική λύση. Θέλουμε πάντοτε να φέρουμε τα δύο αντιμαχόμενα μέρη σε μία συνδιάσκεψη "Γενεύη 2" ώστε να βελτιωθεί η ‘Γενεύη 1’ και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να οργανωθεί αυτή το ταχύτερο δυνατόν", επισήμανε ο Κέρι.
 news.gr
loading...