Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού της AEGEAN


Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού της AEGEAN
 

Σε θετικά πρόσημα κινήθηκε η επιβατική κίνηση του καλοκαιριού για την AEGEAN, σημειώνοντας αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία μετέφερε συνολικά 1,3 εκατομμύρια επιβάτες το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, δηλαδή 235 χιλιάδες περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Η θετική τάση συνεχίστηκε το μήνα Ιούλιο, οπότε και η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση + 19% σε 508 χιλιάδες επιβάτες.
Σε αυτό συνέβαλλε η νέα στρατηγική της εταιρείας να επενδύσει στην ανάπτυξη του δικτύου της με 11 νέους προορισμούς και με επιπλέον δρομολόγια εξωτερικού τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια.
Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτέλεσμα για την τουριστική κίνηση της Αθήνας, όπου παρατηρείται αντιστροφή της αρνητικής τάσης του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 15%.

Σημαντική όμως είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της θετικής τάσης των άλλων κυρίων βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τουλάχιστον 3 αεροσκάφη, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου όπου παρουσιάστηκε αύξηση μεταξύ 19%-41%, ενισχύοντας τη θετική πορεία της τελευταίας τριετίας.
Θετική είναι και η πορεία των μικρότερων βάσεων (Κέρκυρα, Κως και Καλαμάτα), από τις οποίες επιχειρεί σε κάθε μία από 1 αεροσκάφος, σημειώνοντας συνολική αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 58%.
news.gr
loading...