Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το Ράλλυ Αιγαίου ανοίγει πανιά!


Το Ράλλυ Αιγαίου ανοίγει πανιά!
 

Ξεκινά σήμερα η μεγαλύτερη Γιορτή του Αιγαίου! Λευκά πανιά στολίζουν μέρες τώρα τις ακτές τις Αττικής και τα σκάφη ετοιμάζονται για το ταξίδι στο ομορφότερο πέλαγος της Γης, το Αιγαίο!

Το 50ο Ράλλυ Αιγαίου, δίνει εκκίνηση σήμερα Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα, από τον όρμο Φαλήρου. Η πρώτη διαδρομή είναι Φάληρο – Σύρος (Φοίνικας), όπου τα 45 σκάφη που συμμετέχουν θα διανύσουν μια απόσταση 80 ναυτικών μιλίων περίπου. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τι σημαίνει για ένα πλήρωμα και κυρίως για έναν κυβερνήτη η συμμετοχή στο Ράλλυ Αιγαίου.

Το δέος του αρχιπελάγους, το μελτέμι, η ιστορία. Αλλά και η φήμες, οι ιστορίες που ακούγονται από τους παλιότερους για τις απίστευτες συνθήκες που αντιμετώπισαν στο Αιγαίο. Με αυτές τις συνθήκες, νέοι και παλιοί ιστιοπλόοι προετοιμάζονται για μία ακόμη ιστιοπλοϊκή περιπέτεια. Ήδη η αγωνία έχει κορυφωθεί για την πρώτη διαδρομή! Από το Φάληρο προς τη Σύρο, τα σκάφη θα πρέπει να αφήσουν τη βραχονησίδα Σερφοπούλα αριστερά. Χωρίς το σημείο παράκαμψης αυτό, η διαδρομή έκρυβε κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα, τόσο με πολύ αέρα (ισχυρές «κατεβασιές» στον Κουταλά) όσο και με μπουνάτσα («τρύπες» στην Κύθνο). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται για όλους ένας ασφαλής πλους.
Web Media Sponsor του αγώνα είναι το news.gr. Η δημοσιογραφική του ομάδα θα παρακολουθεί και θα μεταδίδει καθημερινά τις εξελίξεις, ενώ στην ειδική ενότητα δημοσιεύονται συνεχώς πολλά θέματα για την ιστορία και τις διαδρομές, ταξιδιωτικά άρθρα για τα νησιά, φωτογραφικά αφιερώματα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών. Κατά τη διάρκεια του Ράλλυ θα έχετε την δυνατότητα μέσα από το site μας να παρακολουθείτε ζωντανά τους αγώνες σε καθημερινή βάση.

Η 50η επέτειος του ιστορικού αυτού γεγονότος θα γιορταστεί με ιδιαίτερο τρόπο. Η φετινή διαδρομή περιλαμβάνει τη Σύρο ως πρώτο σταθμό, αφού αυτός ήταν και ο πρώτος σταθμός του αγώνα πριν 50 χρόνια. Στην συνέχεια τα σκάφη θα ταξιδέψουν ανατολικά για την πανέμορφη και μοναδική Πάτμο, ενώ μετά το νησί του Ιωάννου θα επισκεφθούν το Μεγάλο Κουφονήσι. Εκεί θα αγωνιστούν σε ιστιοδρομίες coastal (παράκτιες) και πλέον θα βάλουν ρότα για το Σούνιο, τερματίζοντας συμβολικά κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα.
Χορηγός του αγώνα θα είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ., ενώ ο χορηγός επικοινωνίας NOVA θα καλύψει εκτεταμένα με καθημερινές εκπομπές τον αγώνα και θα διαθέσει στιγμιότυπα και στα άλλα κανάλια.

To πρόγραμμα


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013
1η Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Σύρος (Φοίνικας)
Εκκίνηση Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 18:00.
Διαδρομή Φάληρο – Σέριφος αριστερά - Φοίνικας Σύρου
Απόσταση 91 ναυτικά μίλια περίπου
Κυριακή 21 Ιουλίου 2013
Ώρα 21:00 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 1ης ιστιοδρομίας.
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013
2η Offshore Ιστιοδρομία: Σύρος (Φοίνικας) – Πάτμος (Σκάλα)
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Φοίνικα, ώρα 10:00.
Διαδρομή Φοίνικας Σύρου – Σκάλα Πάτμου
Απόσταση 87 ναυτικά μίλια.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2013
Ώρα 21:00 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 2ης ιστιοδρομίας.
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013
3η Offshore Ιστιοδρομία: Πάτμος - Κουφονήσι
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Σκάλας Πάτμου, ώρα 10:00.
Διαδρομή Πάτμος - Κουφονήσι Απόσταση 63 ναυτικά μίλια.
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013
Inshore/Coastal Ιστιοδρομία
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Κουφονησίου, ώρα 11:00.
Διαδρομή Inshore/Coastal Απόσταση 15-25 ναυτικά μίλια.
Ώρα 21:00 Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων 3ης offshore ιστιοδρομίας και Inshore/Coastal ιστιοδρομίας.
Σάββατο 27 Ιουλίου 2013
4η Offshore Ιστιοδρομία: Κουφονήσι - Σούνιο
Εκκίνηση Έξω από την περιοχή του λιμένος Κουφονησίου , ώρα 18:00.
Διαδρομή Κουφονήσι - Σούνιο Απόσταση 94 ναυτικά μίλια.
Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Ώρα 21:00 Απονομή Επάθλων - Δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.news.gr
loading...