Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εξηγήσεις ζητούν από τον Ραχόι οι Ισπανοί

Το 89,% υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να λογοδοτήσει στη Βουλή για την εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς


Εξηγήσεις ζητούν από τον Ραχόι οι Ισπανοί
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πρέπει να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμφανίζεται το όνομά του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Mundo.
Στην ερώτηση "Νομίζετε πως ο Μαριάνο Ραχόι θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον των βουλευτών για να δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση Μπάρθενας;" το 89,1% των ερωτηθέντων απάντησαν "Ναι" και το 2,4% το αντίθετο.
Στην ερώτηση "Νομίζετε πως ο Μαριάνο Ραχόι είναι ένα από τα πρόσωπα που είχαν λάβει επιπλέον μισθούς", το 65,6% των ερωτηθέντων απαντά "Ναι" και το 19,6% "Όχι".
Το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο μετά την αποκάλυψη από τον Τύπο μυστικών λογιστικών βιβλίων στους κόλπους του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), πρόεδρος του οποίου είναι ο Μαριάνο Ραχόι από το 2004, επανήλθε στις αρχές Ιουλίου κυρίως με την ακρόαση από τη δικαιοσύνη του πρώην ταμία του PP, Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος ανέφερε ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν ένας από τους επωφελούμενους ποσών που δόθηκαν σε ρευστό.
Η αντιπολίτευση- της οποίας ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα - ζητά πιεστικά τον Μαριάνο Ραχόλι να δώσει εξηγήσεις στη χώρα για την υπόθεση και απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού.
Αντιμέτωπη με αυτές τις λαικές απαιτήσεις, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενς ντε Σανταμαρία δήλωσε την Παρασκευή πως ο Μαριάνο Ραχόι "θα δώσει εξηγήσεις τη στιγμή και με τον τρόπο που θα κρίνει κατάλληλο".

loading...