Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χανιά: Καταγγέλλουν άτομο για παράνομο εμπόριο και κακοποίηση ζώων


Με αφορμή τις έρευνες για την ανεύρεση μιας σκυλίτσας που είχε κλαπεί από τις Μουρνιές Χανίων μέσα από τον περιφραγμένο χώρο του ιδιωτικού Κ.Τ.Ε.Ο. στον οποίο ζούσε ελεύθερη στις 9 Ιουλίου, έγινε καταγγελία σε βάρος ενός...
ατόμου ότι διαπράττει παράνομο εμπόριο και κακοποίηση ζώων και μάλιστα το άτομο αυτό είναι γνωστό στις αρχές.

Η κα Άντζελα Νικολάου, ιδιοκτήτρια της λυκοσκυλίτσας, κινητοποιώντας τους πάντες επικοινώνησε και με το www.zoosos.gr αλλά και με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και αφού περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας άντρας τους άρπαξε τον σκύλο τους άρχισε να ψάχνει και τελικά τελικά τέσσερις μέρες αργότερα κατάφερε να ξαναβρεί το ζώο της.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του συλλόγου έμαθε από την κα Νικολάου ότι στις 08:00 το πρωί εκείνης της μέρας ο δράστης και λίγο πριν ανοίξει το κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων και ενώ ένας πελάτης περίμενε, σταμάτησε το αυτοκίνητο του ρώτησε αν η σκυλίτσα ανήκει σε κάποιον, και όταν πήρε αρνητική απάντηση, έβγαλε την ζώνη του, έδεσε το σκυλί, το οποίο είναι πολύ φιλικό, και το έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. του και έφυγε με ταχύτητα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, όπως δημοσιεύει το zoosos.gr, είτε δεν σκέφτηκε ή αδιαφόρησε και τελικά δεν κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, όμως η κάμερα ασφαλείας του κτιρίου κατέγραψε το τι έγινε.

Οι ιδιοκτήτες του ζώου έδωσαν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, όλα τα στοιχεία που έμαθαν: τη ράτσα του ζώου, την περιγραφή του ατόμου, τον τρόπο της κλοπής και έτσι σύμφωνα με τη κα Μπομπολάκη αμέσως εκείνη κατάλαβε ποιος είναι ο δράστης!

Η κα Μπομπολάκη εξηγεί: «Τους είπαμε το όνομά του και την περιοχή που μένει.

Ο απατεώνας αυτός, γνωστός στην Αστυνομία για τις ανομίες του, είναι παράνομος εκτροφέας ζώων, τα ζώα του, που τα περισσότερα είναι κλεμμένα – Λαμπραντόρ και Λυκόσκυλα - ζουν σε άθλιες συνθήκες, συνεχώς δε, κλέβει ζώα, τα οποία έχει μετατρέψει σε μηχανές παραγωγής κουταβιών με σκοπό βέβαια το βιοπορισμό του και το παράνομο κέρδος.

Τα βάζει και γεννούν, πουλάει πάντα στο δρόμο τα κουτάβια, για να μην εντοπίζεται, βάζει αγγελίες στις τοπικές εφημερίδες, και μετά πηγαίνει και τα κλέβει από αυτούς που τα πούλησε και ούτω καθεξής.

Κλέβει βεβαίως και ζώα τα οποία εντοπίζει τυχαία αλλά κλέβει και σκυλιά από εκείνους, οι οποίοι είναι πελάτες του, δηλαδή αγόρασαν από τον ίδιο το σκυλί τους!

Ο ιδιοκτήτης της Λίζας πήγε στο σημείο που του υποδείξαμε. Εκεί στο κρησφύγετο του, όπου έχει τα ζώα του, βρήκε την Λίζα, κλεισμένη ασφυκτικά για να μην φύγει σε ένα κλουβί. Η σκυλίτσα μόλις είδε τον ιδιοκτήτη της έκανε σαν τρελή. Εκείνος την απελευθέρωσε και την πήρε σπίτι τους.

Η Λίζα μάλιστα γεννήσει μόλις πριν από δύο βδομάδες είχε γεννήσει και τα κουτάβια της τα έτρεφαν οι ιδιοκτήτες της με μπιμπερό. Η δε σκυλίτσα είχε ασθενήσει κατά τις ημέρες της κλοπής της, αφού δεν μπορούσε να θηλάσει.

Σύμφωνα πάντα με την κα Μπομπολάκη εις βάρος του δράστη έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειές και όπως η ίδια λέει: «Ο σύλλογός μας πολλές φορές τον έχει καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές, αστυνομικές και κτηνιατρικές αλλά τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, αν και καταζητείται και για άλλες σοβαρότατες παραβάσεις.

Παρουσιάζεται με διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, διαφορετικά επαγγέλματα και τηλέφωνα, ώστε να μην εντοπίζεται.

Όπως αναφέρει η κ. Μπομπολάκη "καλούμε την Εισαγγελία Χανίων να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να συλληφθεί επιτέλους ο φαντομάς απατεώνας, για κλοπές ζώων, παράνομο εμπόριο ζώων, κακοποίηση αυτών και φοροδιαφυγή"

flashnews.gr
loading...