Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή για ανέργους η γενική δοκιμή

Μετά τον Ιπτάμενο Ολλανδό, η Εθνική Λυρική Σκηνή δίνει ξανά την ευκαιρία σε 1.500 ανέργους να παρακολουθήσουν όπερα δωρεάν και συγκεκριμένα την «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Πουτσίνι, στη γενική δοκιμή που θα...
πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο Ηρώδειο.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων έγινε με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας.

Η «Μαντάμα Μπαττερφλάι» ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου και φέρει την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα.

Ερμηνεύουν μεταξύ άλλων η Μαρία Λουιτζία Μπόρσι, ο Δημήτρης Πλατανιάς και ο Διονύσης Σούρμπης, ο οποίος μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου επεσήμανε ότι η δωρεάν είσοδος των ανέργων στην γενική δοκιμή, αποτελεί μια από τις πολλές θετικές κινήσεις στις οποίες προβαίνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, όπως είναι πχ η όπερα που βγαίνει στο δρόμο κλπ.

«Είναι κάτι πάρα πολύ θετικό, καθώς δίνει την ευκαιρία στον κόσμο που λόγω οικονομικών δυσχερειών, δεν μπορεί να παρακολουθήσει αυτό το είδος θεάτρου, να έρθει να απολαύσει τη γενική πρόβα, που έτσι κι αλλιώς είναι σαν παράσταση», είπε ο κύριος Σούρμπης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «η Λυρική θα συνεχίσει να κάνει θετικές κινήσεις καθώς στις μέρες μας, πρέπει να βοηθούμε ο ένας τον άλλο, αλλά πρέπει να συνδράμομε και τον πολιτισμό μας, ο οποίος αποτελεί την ταυτότητα του κάθε έθνους».

Μιλώντας για την παράσταση ο λυρικός καλλιτέχνης τόνισε: «Με την σκηνοθετική υπογραφή ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες στον κόσμο και κάτω από την μπαγκέτα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής, του κύριου Μιχαηλίδη θα βγει μια καταπληκτική παραγωγή. Τα σκηνικά και τα κοστούμια μαζί με τους φωτισμούς που δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, είναι υπέροχα. Η σκηνοθεσία δεν ξεφεύγει. Λόγω του ότι η Μαντάμ Μπατερφλάι έχει υπόθεση που είναι εύκολο να μεταφερθεί στις δεκαετίες του 50 και του 60, ο σκηνοθέτης την μεταφέρει εκεί, παραμένοντας ωστόσο πιστός και στο ντύσιμο των πρωταγωνιστών,αλλά και στην υπόθεση».
athina984.gr
loading...