Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

H απάντηση του Μάρκου Σεφερλή

Ο δημοφιλής κωμικός Μάρκος Σεφερλής, απάντησε -όπως έπρεπε άλλωστε- στη χθεσινή καταγγελία αναγνώστη...
του taxalia,
την οποία έσπευσαν να κλέψουν διάφορα άλλα sites, αφού το θέμα είναι 
ασήμαντο μεν, "πιασάρικο" δε,  και να του δώσουν έτσι μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά έχει. 

Η καταγγελία είναι επώνυμη, τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεσή μας, αλλά και διασταυρώθηκε από εμάς. Είναι ακριβέστατη, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με τίποτε και δεν είναι καθόλου "τρομερή", όπως τη βάφτισαν κάποιοι. Ο αναγνώστης -απολύτως και εξακριβωμένα σοβαρός άνθρωπος- κατήγγειλε απλά ότι ο συμπαθέστατος κωμικός άργησε πολύ να βγεί στη σκηνή, κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αμφισβητηθεί.
Είπε επίσης ότι θεώρησε ακριβό το εισιτήριο -αλλά αυτό είναι υποκειμενική άποψη, δεν είναι καταγγελία- και ότι εισιτήριο πλήρωναν και τα παιδιά, αυτό όμως δεν αφορά τον Μάρκο.

Τιποτε από τα παραπάνω, που αγανάκτησαν τον αναγνώστη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Συμβαίνει σε 9 από τις 10 παραστάσεις να  αργεί ο πρωταγωνιστής κι ο κόσμος να λέει "μα πότε θα βγεί η φίρμα;". Συμβαίνει και στα μπουζούκια, όπου πας να δεις τον τάδε "φίρμα" τραγουδιστή από τις 11 και βγαίνει στις 3 το πρωί.
Η καταγγελία είναι ακριβέστατη, χωρίς καμία υπερβολή, ο κόσμος όντως εκνευρίστηκε από την αργοπορία του Μάρκου, αλλά όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης :
"βγήκα στη σκηνή όταν μου είπε ο επιχειρηματίας να βγω. Ο κόσμος πέρασε υπέροχα ...όσο για το εισιτήριο, το είπα και στη σκηνή, δεν ήταν δική μου ευθύνη"

Αυτά τα ολίγα, δεν πρόκειται για κανένα τρομερό θέμα, που απαξιώνει τον καλλιτέχνη που όντως τον αγαπάει ο κόσμος, είναι μια ακριβής καταγγελία-παράπονο ενός θεατή που αγαπάει τον Σεφερλή, για αυτό άλλωστε πήγε οικογενειακώς να τον δει, πουδικαιούται όταν γράφει το πρόγραμμα "ώρα έναρξης 21.30" και παίρνει μαζί και τα παιδιά του, να δεί τον καλλιτέχνη νωρίς, ώστε να μην ξενυχτάνε τα παιδιά. 
Δικαιούται επίσης ο θεατής να κριτικάρει την τιμή του εισιτηρίου, όπως δικαιούται ο επιχειρηματίας να του πεί "δεν σε υποχρεώνω ρε φιλαράκι να έρθεις στο μαγαζί μου. Αυτή είναι η τιμή, άμα θες έλα, άμα θες μην έρχεσαι".
Μην προσπαθούν να βγάλουν ξύγκι από τη μύγα κάποιοι, μια απλή δικαιολογημένη διαμαρτυρία θεατή είναι, η οποία θα βοηθήσει τον καλό κωμικό, να είναι πιό συνεπής στην ώρα του άλλη φορά.


Y.Γ. Επειδή ο γράφων συνυπηρέτησε τη στρατωτική του θητεία με τον Μάρκο (είμασταν "παλιοσειρές"), μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για πολύ καλό παιδί, που γίνεται ευτυχισμένο όταν κάνει τον κόσμο να γελάει ! Αλλά αυτό είναι υποκειμενική προσωπική κρίση.
loading...