Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πέντε hackers χρεώνονται για τη μεγαλύτερη γνωστή κλοπή δεδομένων


orange_credit_cardΠέντε άτομα χρεώνονται για τη μεγαλύτερη γνωστή κλοπή δεδομένων στην ιστορία αφού βρέθηκαν να έχουν συνωμοτήσει για να κλέψει δεδομένα από διάφορα εταιρικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σήμερα, ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ Paul J. Fishman από την περιοχή του New Jersey εξήγγειλε το κατηγορητήριο, χρεώνοντας τους πέντε άνδρες για συνωμοσία, διαδικτυακή υποκλοπή σύρμα, και απάτες.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμαινε, ότι οι πέντε κατηγορούμενοι που είναι όλοι άνδρες από την Ανατολική Ευρώπη λειτουργούσαν ένα παγκόσμιο σύστημα που τους επέτρεψε να μπαίνουν μέσα τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Από αυτά τα δίκτυα κατάφεραν να κλέψουν 160 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες.
Όλοι τους χρεώνονται για κλοπή οικονομικών στοιχείων από εταιρείες όπως τις Nasdaq, 7-Eleven, Carrefour, JCP, Hannaford, Heartland, Wet Seal, Commidea, Dexia, JetBlue, Dow Jones, Euronet, Visa Jordan, Diners και Ingenicard.
“Αυτοί που έχουν την εμπειρία και τη διάθεση να σπάσουν τα δίκτυα των υπολογιστών μας απειλούν την οικονομική ευημερία μας, τη προστασία της ιδιωτικής ζωής μας και την εθνική μας ασφάλεια “, ανέφερε ο Εισαγγελέα των ΗΠΑ Fishman.
Βέβαια ο εισαγγελέας δεν αναφερόταν στην δράση της NSA.
Τέσσερις από τους κατηγορούμενους είναι από τη Ρωσία, και συγκεκριμένα ο Vladimir Drinkman, 32 χρονών από τη Μόσχα, ο Roman Kotov, επίσης 32 χρονών, ο Dmitriy Smilianets, 29 από τη Μόσχα, ο Alexandr Kalinin, 26, από την Αγία Πετρούπολη και ο Mikhail Rytikov, 26 χρονών, από την Οδησσό.
Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι χρέωναν γύρω στα 10 δολάρια για κάθε αριθμό κλεμμένης Αμερικάνικης πιστωτικής κάρτας, ενώ ζήτησαν περίπου 50 δολάρια για κάθε ευρωπαϊκό αριθμό πιστωτικής κάρτας. Οι αριθοί πιστωτικών από Καναδά έπιαναν τα 15 δολάρια.
loading...