Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης ερευνά δεκάδες εταιρείες που χρησιμοποιούν Bitcoins


bitcoins
Τα Bitcoins γίνονται όλο και πιο διάσημα και, δυστυχώς για τους οπαδούς του, αυτό σημαίνει ότι προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των κρατικών φορέων.
Στην πραγματικότητα, αυτό που είναι περίεργο είναι ότι Bitcoin άργησε πολύ να υποπέσει στην προσοχή των Αρχών.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας οι Αμερικάνικες αρχές έχουν αρχίσει να το ψάχνουν το θέμα. Τα Bitcoins γίνονται όλο και πιο διάσημα κάτι που σημαίνει ότι προσελκύουν όλο και περισσότερο την προσοχή των κρατικών φορέων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ότι πολλά Bitcoins που κυκλοφορούν ίσως να φταίει γι ‘αυτό, ίσως περισσότερο από ότι η βραδύτητα των κρατικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
Όμως τα πράγματα αλλάζουν ΓΡΗΓΟΡΑ.
Προφανώς, οι δύο δεκάδες εταιρείες που χρησιμοποιούν Bitcoins στις ΗΠΑ έχουν κλητευθεί από την τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόπκης σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν κατά πόσον οι πωλητές συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους.
Συγκεκριμένα, η ρυθμιστική αρχή θέλει να γνωρίζει αν οι εταιρείες απασχολούν σωστή καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες τεχνικών, καθώς και κατά πόσον είναι σύμφωνες με τους κανόνες χρηματιστηριακών μεταφορών.


Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι ο κρατικός οργανισμός το έχει ήδη σίγουρο ότι οι εταιρείες λειτουργούν παράνομα.
iguru.gr/2013/08/12/new-york-regulator-is-now-investigating-dozens-of-bitcoin-companies/ 
loading...