Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Οκτώ πανεπιστήμια της Αυστρίας επιστρέφουν δίδακτρα


Κρίθηκαν αντισυνταγματικά και είχαν εισπραχθεί από "αιώνιους" φοιτητές και φοιτητές με προέλευση από χώρες εκτός ΕΕ

Οκτώ πανεπιστήμια της Αυστρίας επιστρέφουν  δίδακτρα
α δίδακτρα για το χειμερινό εξάμηνο των σπουδών 2012-2013, που εισέπραξαν "αυτόνομα" οκτώ από τα 21 πανεπιστήμια της Αυστρίας, πρόκειται να τα επιστρέψουν τώρα στους φοιτητές, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματική αυτή την ενέργεια.
Η απόφαση αφορά τα πανεπιστήμια Βιέννης, Γκρατς, Ινσμπρουκ, Λιντς, όπως επίσης το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βιέννης, το Κτηνιατρικό Πανεπιστήμιο Βιέννης, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο (Πολυτεχνείο) Γκρατς και το Μουσικό Πανεπιστήμιο ("Μοτσαρτέουμ") του Σάλτσμπουργκ.
Τα δίδακτρα, ύψους 363,36 ευρώ ανά φοιτητή, τα είχαν εισπράξει, κατόπιν σχετικής παρότρυνσης του υπουργού Επιστημών Καρλχάιντς Τέχτερλε, από "αιώνιους" φοιτητές και από φοιτητές με προέλευση από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Τέχτερλε, για την επιστροφή των διδάκτρων στους δικαιούχους φοιτητές, το αυστριακό υπουργείο Επιστημών θα διαθέσει στα οκτώ αυτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα το αντίστοιχο ποσό, που φέρεται να ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

news.gr
loading...