Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Λαχταριστά μανιτάρια ογκρατέν με ζαμπόν και παρμεζάνα

Απλά συγκλονιστικό.
Ξεκινάμε την εβδομάδα με το πιο χορταστικό, νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο που θα σας κάνει να ξεχάσετε πως είναι ακόμα Δευτέρα.
Υλικά...
3κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
600γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
1/2 φλιτζ. ζαμπόν σε κυβάκια
1/2 φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κρόκος αυγού
1/2 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. ψωμί περασμένο από το multi
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε 2κ.σ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε πότε.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να σωταριστούν για μερικά λεπτά.
3. Προσθέτετε το ζαμπόν και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνεε, και μειώνετε τη φωτιά στο μισό. Αφήνετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύετε τον κρόκο του αυγού, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος, και απλώνετε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια.
5. Ρίχνετε το τριμμένο ψωμί από πάνω και ψήνετε για είκοσι λεπτά στο φούρνο. Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, και σερβίρετε.
queen
loading...