Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Αν δε γίνουν απολύσεις δε θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις

“Δε συζητώ καν να μην εξαντληθεί η τετραετία”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών

Στουρνάρας: Αν δε γίνουν απολύσεις δε θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις
Απολύσεις ή... χάος είναι το δίλημμα που θέτει ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, ξεκαθαρίζοντας σε συνέντευξή του στη Real News πως “αν δεν γίνουν απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις”.

Ο υπουργός Οικονομικών αποφεύγει πάντως να μιλήσει ανοιχτά για νέα μέτρα, κάτι που θα εξόργιζε ακόμα περισσότερο τους βουλευτές, ακόμα και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ήδη πνέουν τα μένεα εναντίον του λόγω της αναφοράς του για “κόπωση” των βουλευτών σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Στουρνάρας δεν παραλείπει να σχολιάσει και τις αντιδράσεις αυτές, δίνοντας “ψήφο εμπιστοσύνης” στους βουλευτές, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. “Το Κοινοβούλιο στάθηκε όρθιο σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο βάθος του τούνελ είναι ορατό, η πλειοψηφία δε θα λυγίσει” υποστήριξε, ενώ σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις πως ο ίδιος αποτελεί το αλεξικέραυνο του πρωθυπουργού, απάντησε πως δε νιώθει θύμα. Επίσης, ο ίδιος επιμένει πως δε διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα. “Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι”, είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα του Δημοσίου, ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, τονίζοντας πως η κινητικότητα δε σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, καθώς στόχος της είναι να καλύψει τα κενά του Δημοσίου, ενώ διαβεβαιώνει πως ισχύει πλήρως η δέσμευση ότι μετά τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις, που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται αρκετά ενοχλημένος από την “εκλογολογία” που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στην πολιτική σκηνή, καθώς πιστεύει βαθύτατα πως το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. “Δε συζητώ καν να μην εξαντληθεί η τετραετία”, αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα δε διαθέτει ούτε τα χρήματα για τις κάλπες που θα στηθούν το Μάιο για το Ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις, οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές αφού πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση.
news.gr
loading...