Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ετοιμάζουν οι πάροχοι Διαδικτύου στη Γερμανία



emails Ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ετοιμάζουν οι πάροχοι Διαδικτύου στη ΓερμανίαΟι Deutsche Telekom, GMX, Web.de πρόκειται στο εξής να κρυπτογραφούν αυτόματα όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω αυτών.

Οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γερμανία, μεταξύ αυτών και η Deutsche Telekom που διέθετε παλαιοτέρα το μονοπώλιο, ανακοίνωσαν σήμερα πως ξεκινούν μια συνεργασία για να καταστούν ασφαλέστερα τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω αυτών, έπειτα από τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι χρήστες μετά τις αποκαλύψεις για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις.
Οι Deutsche Telekom, GMX, Web.de –οι τελευταίες αμφότερες θυγατρικές της γερμανικής United Internet– πρόκειται στο εξής να κρυπτογραφούν αυτόματα όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που θα κυκλοφορούν μεταξύ τους. Αυτό θα ισχύει όχι μόνον για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αλλά και την ταυτότητα του αποστολέα και του αποδέκτη, όπως και των συνημμένων.
Οι διευθύνσεις t-online.de (Deutsche Telekom), web.de, και gmx.de, καλύπτουν τα δύο τρίτα των ιδιωτικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία και αριθμητικά ξεπερνούν τα 50 εκατ., ανακοίνωσαν οι δύο μεγάλοι όμιλοι.
Υπό το φως των αποκαλύψεων σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι χρήστες «έχουν ανησυχήσει έντονα» για το απόρρητο των επικοινωνιών τους, εξήγησε ο επικεφαλής της Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο για την παρουσίαση του προγράμματος συνεργασίας αυτού, υπό την ονομασία E-mail made in Germany.
Οι πάροχοι δήλωσαν πως θα ήθελαν και άλλες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών και μηνυμάτων να πυκνώσουν τις γραμμές τους και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικές συνομιλίες, επεσήμανε ο Όμπερμαν. Οι άλλοι πάροχοι που χρησιμοποιούνται κυρίως στη Γερμανία είναι οι αμερικανικές εταιρίες Google και Yahoo!.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

loading...