Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Μια μακάβρια επιστημονική ανακάλυψη

Συσκευή προβλέπει με λέιζερ πότε θα πεθάνουμε...
Οι επιστήμονες δημιούργησαν μία νέα πρωτοποριακή συσκευή που μπορεί να προβλέψει πόσο χρόνο ζωής μας έχουμε ακόμη μπροστά μας.Δύο καθηγητές φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Lancaster δημιούργησαν ένα μη επεμβατικό τεστ, το οποίο ονόμασαν «τεστ θανάτου» που με τη βοήθεια του μπορείτε να μάθετε πόσα χρόνια ζωής σας απομένουν.
Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του τεστ στον κόσμο που μπορεί να πει στους ανθρώπους πόσο καιρό έχουν ακόμη για να ζήσουν.Ένας ανώδυνος παλμός λέιζερ εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος μέσω μιας συσκευής χειρός.Η συσκευή αυτή θα υπολογίζει πώς το σώμα ενός ατόμου θα γερνάει καθώς περνούν τα χρόνια, αναλύοντας τα ενδοθηλιακά κύτταρα. Τα ενδοθηλιακά κύτταρα βρίσκονται στα τριχοειδή αγγεία, τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία του σώματος.Με τη μέτρηση των ταλαντώσεων μέσα στα κύτταρα αυτά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούν να υπολογίσουν το χρονικό διάστημα πριν από το θάνατο. 
Η συσκευή λέιζερ θα μπορεί ακόμη να ελέγξει το σώμα για ασθένειες, όπως η άνοια και ο καρκίνος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.Οι καθηγητές Stefanovska και McClintock που επινόησαν το τεστ ανέφεραν ότι θα είναι διαθέσιμο προς χρήση σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.
 defencenet.gr
loading...