Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τα σύμβολα που βάζουν οι διαρρήκτες για να κλέβουν σπίτια

Φόβος και τρόμος των πολιτών αποτελούν οι διαρρήκτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ρημάζουν σπίτια
Το CretePlus.gr παρουσιάζει τα σύμβολα των επιτήδειων, που βάζουν οι δράστες για να μαρκάρουν τις κατοικίες των πολιτών! 


Ανεξέλεγκτη είναι και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα η δράση των διαρρηκτών με τα περιστατικά να καταγράφονται, το ένα μετά το άλλο!

Μια δράση, η οποία συνοδεύεται από ένα ιδιότυπο λεξιλόγιο, μέσα από το οποίο οι επιτήδειοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί σε κάθε σπίτι ή τι πρόκειται να συμβεί!

Ειδικά τώρα τον Αύγουστο, που είναι και ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, οι πολίτες καλούνται να ασφαλίσουν όσο γίνεται τις περιουσίες τους, ώστε να μη σοκαριστούν όταν επιστρέψουν από τις άδειες τους.

Αν δείτε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια έξω από το σπίτι σας, πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο κτλ σβήστε τα αμέσως , ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία. Είναι πιθανό καποιος να σας έχει βάλει στο "μάτι"


Δείτε κάποια από τα σύμβολα:





Οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ. φεύγοντας από το σπίτι


-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.


-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.


-Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.


-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.


-Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.


-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.


-Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.


-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.


-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.


-Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

creteplus.gr
loading...