Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Άνοιξαν οι δρόμοι στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης


Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 17:00 η οδός Γρ. Λαμπράκη

Άνοιξαν οι δρόμοι στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης
Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 17:00 η οδός Γρ. Λαμπράκη και οι γύρω απ’ αυτήν δρόμοι, οι οποίοι παρέμεναν από το μεσημέρι αποκλεισμένοι, για λόγους ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας, της δεύτερης σε διάστημα ενός 24ωρου στην ίδια περιοχή, πάνω σε μοτοσικλέτα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από πολύωρη επιχείρηση κατάφερε να απομακρύνει από το σημείο την χειροβομβίδα χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη. Παράλληλα, η μοτοσικλέτα μεταφέρεται για έρευνες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, η χειροβομβίδα ήταν δεμένη πάνω σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στο ύψος της οδού Επιδαύρου στην Τούμπα. Σε απόσταση αναπνοής, και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κατσιμίδη, είχε βρεθεί στις 17:30 του Σαββάτου άλλη μία χειροβομβίδα. Ένας περαστικός την εντόπισε στο πεζοδρόμιο μπροστά σε κατάστημα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν και σ’ αυτήν την περίπτωση μεγάλη, με τους αστυνομικούς των ΤΕΕΜ να σπεύδουν στην περιοχή προκειμένου να την περισυλλέξουν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, επρόκειτο για στρατιωτική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, που σε αντίθεση με τις επιθετικές, είναι ισχυρές και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα.

Τα δύο ευρήματα, που εκτιμάται ότι συνδέονται μεταξύ τους, έθεσαν σε "συναγερμό" τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
 news.gr
loading...