Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

H DEA συνεργάζεται με την NSA παραβιάζοντας συνταγματικά δικαιώματα


USA SPYINGΤο Reuters αναφέρει ότι η Drug Enforcement Administration (DEA) των ΗΠΑ χρησιμοποιεί πληροφορίες της NSA, που διευκολύνουν το έργο της. Ένα Ειδικό Τμήμα Επιχειρήσεων “είναι η παροχέτευση πληροφοριών από παρακολουθήσεις, υποκλοπές,
πληροφοριοδότες και μια τεράστια βάση δεδομένων από τηλεφωνικές συνομιλίες ολόκληρου του έθνους που τους βοηθάει να ξεκινήσουν ποινικές έρευνες που αφορούν Αμερικάνους πολίτες.”
Οι πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν ότι οι πράκτορες της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών των ΗΠΑ προσπαθούν να κρύψουν την προέλευση των πληροφοριών τους. Έτσι υπάρχουν ομοσπονδιακοί πράκτορες που έχουν εκπαιδευτεί να “αναδημιουργούν” την ερευνητική διαδρομή σε μια προσπάθεια να καλύψουν ουσιαστικά το από που προέρχονται οι πληροφορίες. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος για μια δίκαιη δίκη.
“Δεν έχω ακούσει ποτέ πριν κάτι τέτοιο,” ανέφερε η καθηγήτρια νομικής του Harvard, Nancy Gertner. “Η δημιουργία ειδικών κανόνων για την εθνική ασφάλεια είναι πολύ διαφορετικό από το να χρησιμοποιείς ειδικούς κανόνες για ένα συνηθισμένο έγκλημα.”
Η Gertner, η οποία υπηρέτησε ως ομοσπονδιακός δικαστής από το 1994 έως και το 2011, πιστεύει ότι το πρόγραμμα της DEA διαλύει την έννοια της ορθής διαδικασίας.
iguru.gr 
loading...