Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Hand of Thief νέο Malware για Linux


malwareΟι χρήστες των Linux Desktop μπορεί να έχουν συνηθίσει να μην χρησιμοποιούν κάποιο λογισμικό προστασίας για malware, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
Ένας ερευνητής της RSA ανακάλυψε την ύπαρξη του ‘Hand of Thief’ Trojan, το οποίο στοχεύει συγκεκριμένα το λειτουργικό Linux.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Limor Kessem, το Hand of Thief λειτουργεί πολύ σαν τα malware που στοχεύουν συστήματα με Windows. Μόλις εγκατασταθεί, αρχίζει να κλέβει πληροφορίες, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε HTTPS. Δημιουργεί ένα backdoor που το χρησιμοποιεί σαν σημείο πρόσβασης στο μολυσμένο μηχάνημα και επιχειρεί να μπλοκάρει την πρόσβαση σε διακομιστές ενημέρωσης πιθανού anti-virus που βρίσκεται στον υπολογιστή.
Το Hand of Thief πωλείται σήμερα σε “κλειστές κοινότητες hackers” για 2.000 δολάρια. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται οι δωρεάν ενημερώσεις, αναφέρει ο Kessem. Ωστόσο, προσθέτει, η επερχόμενη προσθήκη της νέας τεχνολογίας web injection θα ανεβάσει την τιμή στα 3.000 δολάρια, και θα καθιερώσει ένα ποσό ύψους 550 δολαρίων για κάθε σημαντική ενημέρωση.
Ο Kessem συνεχίζοντας αναφέρει, ότι η αύξηση του αριθμού χρηστών Linux που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα θα μπορούσε να σημάνει ενδεχομένως την εμφάνιση νέων malware όπως το Hand of Thief, αφού ο αριθμός των πιθανών στόχων μεγαλώνει.
Η στροφή των χρηστών από τα Windows στα Linux μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες. Τα Windows σαν λειτουργικό λόγω του ότι ήταν αρκετά δημοφιλή ήταν ο στόχος χιλιάδων malware, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η δήλωση της Microsoft ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows XP, και η αποτυχία των Windows 8 μπορούν να θεωρηθούν σοβαροί παράγοντες αντικατάστασης λειτουργικού.
iguru.gr 
loading...