Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η εφαρμογή KFC Menu για Android περιέχει Malware για Windows


KFC-Menu-Android-App-Hides-Windows-Malware
H McAfee  ανακάλυψε μια εφαρμογή για Android που περιέχει ίχνη κακόβουλου λογισμικού των Windows. Η εν λόγω εφαρμογή, η KFC WOW @ 25 Μenu, έχει εντοπιστεί στο Google Play και, αν και δεν αποτελεί απειλή για τις Android συσκευές, είναι επικίνδυνη για υπολογιστές με Windows.

Η McAfee ανακάλυψε ότι το αρχείο APK περιέχει ένα σκουλήκι των Windows που είναι σε θέση να εξαπλώνεται μέσω δικτύου.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι ικανό να εκτελέσει τον εαυτό του.  Αντ ‘αυτού, μπορεί να μολύνει έναν υπολογιστή, εάν το APK ανοίγει και να τρέξει.
Οι ερευνητές της McAfee πιστεύουν ότι το κακόβουλο λογισμικό πιθανότατα καταλήξε στην εφαρμογή KFC Menu, επειδή ο υπολογιστής του προγραμματιστή είχε μολυνθεί και το directory [φάκελος] που ήταν ο κώδικας του λογισμικού περιλαμβάνε ένα αντίγραφο του worm.
Άλλο παρόμοιο παράδειγμα είναι μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι προεγκατεστημένο σε πολλά Αndroid tablets.Το πρόγραμμα έχει ένα HTML αρχείο που περιέχει ένα κομμάτι του κακόβουλου σε κώδικα JavaScript.
Είναι πιθανό ότι το κακόβουλο JavaScript μόλυνε όλα τα HTML αρχεία στον υπολογιστή του κατασκευαστή της εφαρμογής , συμπεριλαμβανομένου του αρχείου που είναι μέρος της εφαρμογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Android.
iguru.gr 
loading...