Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

NASA διαδραστικός χάρτης με τους πιο επικίνδυνους κοντινούς αστεροειδείς

nasaΗ NASA δημιούργησε ένα διαδραστικό χάρτη του ηλιακού μας συστήματος που παρουσιάζει τις τροχιές από τους 1.400 περισσότερους γνωστούς επικίνδυνους αστεροειδείς (Potentially Hazardous Asteroids ή εν συντομία PHA).
Σύμφωνα με τη NASA, οι γραφικές παραστάσεις δείχνουν τις τροχιές μόνο των αστεροειδών που έχουν μέγεθος διαμέτρου πάνω από 140 μέτρα και βρίσκονται γύρω στα 7.500.000 χιλιόμετρα κοντά στη Γη.
Η εικόνα είναι ένα από τα προϊόντα του προγράμματος Near Earth Object της NASA, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τον εντοπισμό και την καταγραφή ΡΗΑ. Αν και καμία κυβέρνηση δεν έχει ακόμη μια πολιτική σχετικά με το πώς θα ανταποκριθεί σε μια πιθανή σύγκρουσης, το νέο πρόγραμμα στοχεύει να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση, θεωρώντας ότι είναι καλύτερα να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα την πιθανότητα να συμβεί κάτι. Η ιστοσελίδα που δημιούργησε η NASA έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει ένα διαδραστικό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα τροχιακά χαρακτηριστικά και τα διαγράμματα των υποψηφίων ΡΗΑ.iguru.gr
Δείτε την ιστοσελίδα, απαιτείται flash
loading...