Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Nasa έστειλε αστροναύτες στη Χαβάη [Εικόνες]


Έξι εθελοντές αστροναύτες τοποθετήθηκαν μέσα σε κουβούκλιο σε υψόμετρο 2.500 μέτρων στο ηφαίστειο Mauna Loa της Χαβάης, προκειμένου να μελετηθεί τι θα χρειαστούν όσοι ταξιδέψουν στον Άρη.

Κόστισε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή της ΝΑΣΑ η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είχε σκοπό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν σε μια μελλοντική διαστημική αποστολή στον Άρη.
Η Nasa τοποθέτησε έξι εθελοντές αστροναύτες μέσα σε κουβούκλιο σε υψόμετρο 2.500 μέτρων στο ηφαίστειο Mauna Loa της Χαβάης, προκειμένου να μελετήσει τι θα χρειαστούν και τι όχι οι πρώτοι εκπρόσωποί της που θα ταξιδέψουν στον Άρη.
Τα μέλη της αποστολής, η οποία ονομάζεται "Hawaii Space Exploration Analog and Simulations" ή "HI-SEAS", δοκίμασαν διάφορα είδη φαγητών. Η μέχρι στιγμής πορεία του πειράματος έδειξε ότι τα τυλιχτά φαγητά είναι τα πλέον βολικά. Σχεδόν σε κάθε γεύμα καταναλώθηκαν παγωμένα αποξηραμένα λαχανικά.
Το πλήρωμα επελέγη ανάμεσα σε τουλάχιστον επτακόσιους υποψηφίους και περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες, όπως βιολόγους, γεωλόγους, επιστήμονες ρομποτικής, ακόμη και μια δημοσιογράφο.
Ο στόχος αυτής της πρώτης αποστολής χρηματοδοτήθηκε από την NASA και τα Πανεπιστήμια της Χαβάης και του Cornell.
Το πλήρωμα αναμένεται να βγει από το κουβούκλιο στις 13 Αυγούστου.
loading...