Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Oι πρώτες στιγμές στην Αμφίκλεια μετά το σεισμό


Πώς περιγράφει τις αντιδράσεις των πολιτών ο δήμαρχος της πόλης


Oι πρώτες στιγμές στην Αμφίκλεια μετά το σεισμό
Τις πρώτες αντιδράσεις, που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αμφίκλειας μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, περιγράφει ο δήμαρχος της πόλης, Θεόδωρος Ντούρος. Όπως χαρακτηριστικά λέει "η περιοχή αντιμετώπισε το φαινόμενο με φόβο, καθώς είχε χρόνια να εκδηλωθεί κάτι ανάλογο εδώ". Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του στους δρόμους. "Το φαινόμενο έγινε ιδιαίτερα αισθητό", σημειώνει. 
 
"Ο κόσμος πανικοβλήθηκε γιατί ήταν αρκετά επιφανειακό το φαινόμενο και εκδηλώθηκε αρκετά έντονα", συμπληρώνει ο κύριος Ντούρος. Όπως αναφέρει στο news.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος επισήμανε ότι για τις επόμενες 48 ώρες "θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή". 
 
Πάντως, όπως λέει ο δήμαρχος Αμφίκλειας με βάση τα όσα τον διαβεβαίωσε ο διακεκριμένος επιστήμονας, η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης. "Έχουν δημιουργηθεί ρωγμές σε σπίτια, κυρίως σε εκείνα που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, όπου ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, καθότι είναι πιθανό να εκδηλωθούν κατολισθήσεις". Παρόλ' αυτά, σημειώνει ότι η ζωή λίγη ώρα αργότερα συνεχίζεται και πάλι κανονικά στην πόλη του, ενώ ο ίδιος για προληπτικούς λόγους ζήτησε την εκκένωση των δημοτικών καταστημάτων για προληπτικούς λόγους, με δεδομένο ότι πρόκειται για αρκετά παλαιές κατασκευές."
 
Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία δεν δίστασε να αναφερθεί και "στον οικονομικό σεισμό που έχει πλήξει την πατρίδα μας. Έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε οικογένειες. Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο οικονομικός σεισμός ειναι ισχυρότερος και αν οι ιθύνοντες δε καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει να ξυπνήσει ο λαός από το λήθαργο και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του", καταλήγει ο δήμαρχος Αμφίκλειας. 
 
 news.gr
loading...