Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ηoax στο facebook αναφέρει τον θάνατο του Jackie Chan


Jackie Chan s Death Hoax Continues on Facebook 372372 2 Ηoax στο facebook αναφέρει τον θάνατο του Jackie Chan
Ψεύτικα μηνύματα που αναφέρουν το θάνατο του Jackie Chan κυκλοφορούν στο Facebook, παραπλανώντας τους χρήστες και παρασύροντας τους σε κακόβουλες ηλεκτρονικές πηγές, με σκοπό την παραβίαση της ασφάλειας και την ιδιωτικής τους ζωής.
Το hoax, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο, συνεχίζει να προσελκύει εκατοντάδες θύματα μέσω του κοινωνικού δικτύου. O Jackie Chan, διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του, όπου κρατά την εφημερίδα της ημέρας.
“Οι συγκλονιστικές ειδήσεις αποτελούν έναν διαδεδομένο τρόπο για την διάδοση malware και γενικότερα για την παραπλάνηση των ανυποψίαστων χρηστών. Ο υποτιθέμενος θάνατος του Jackie Chan αποτελεί ένα  ακόμα πρόσχημα για τους κυβερνοεγκληματίες, για να επωφεληθούν από το traffic του Facebook.” δήλωσε ερευνητής ασφάλειας της Bitdefender.
Οι χρήστες προκειμένου για να δουν τον ήρωα τους να πραγματοποιεί ένα θανατηφόρο κόλπο και του διασώστες να προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην ζωή, θα πρέπει να επιτρέψουν σε μια κακόβουλη εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση και δικαιώματα στον λογαριασμό τους. Επίσης, μπορεί να τους ζητηθεί να κάνουν λήψη κάποιο πρόσθετο plugin ή video player προκειμένου να αναπαράγουν το σχετικό υλικό. Εάν ο χρήστης δεχτεί, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τον υπολογιστή του.
«Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, και παρόλο που το Facebook λαμβάνει όλα τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στους χρήστες, κάποιες από αυτές τις απάτες συνεχίζονται για μήνες – μόλις μια σελίδα εντοπιστεί και αποκλειστεί, εκατοντάδες άλλες εμφανίζονται» επισήμανε ο ερευνητής.
 secnews.gr
loading...