Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Bild: Χλευασμός Σόιμπλε σε πάρτι για πλούσιους και διάσημους στη Μύκονο





Στα χλευαστικά σχόλια για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πάρτι που διοργανώθηκε στη Μύκονο για...



 "τους πλούσιους και διάσημους στην Ελλάδα" με τον Αντώνη Ρέμο αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική Bild.

"Η Μύκονος, το νησί του jet-set. Οι επισκέπτες του νησιού έχουν πολλά χρήματα και έχουν νιώσει ελάχιστα τη δραματική οικονομική κρίση.

Το ίδιο και οι 1.500 επισκέπτες που την Κυριακή το βράδυ βρέθηκαν σε μια ιδιωτική εκδήλωση, καταναλώνοντας περισσότερα από 300 μπουκάλια σαμπάνιας, με την ακριβότερη να πωλείται έναντι 25.000 ευρώ τη φιάλη", επισημαίνεται στην αρχή του δημοσιεύματος.

Το πλήθος, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ζητωκραύγαζε και γελούσε σε κάθε σχόλιο του τραγουδιστή για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, σημειώνει η Bild που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, παραθέτοντας και το αντίστοιχο πρωτοσέλιδο.

"Αν ο Σόιμπλε έβλεπε τα τόσα μπουκάλια σαμπάνιας τότε θα μπορούσε να περπατήσει και πάλι" είναι ένα από τα σχόλια του Αντώνη Ρέμου από σκηνής που παραθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει πως το μίσος των πλούσιων Ελλήνων προέρχεται πιθανότατα από το γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής και φοβούνται για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

"Φοβούνται για τις κρυφές τους πισίνες και τα πολυτελή γιοτ, τη στιγμή που οι έλεγχοι από τις ελληνικές αρχές έχουν γίνει πιο εντατικοί", επισημαίνει.

Η Bild αναφέρεται ακόμα και στην πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.

news247.gr
loading...