Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ελπίδες ότι ο Πικάσο θα βγει... ζωντανός από τις στάχτες του


Δεν κάηκαν τελικά 7 σπουδαίοι πίνακες που είχαν κλαπεί το περασμένο φθινόπωρο


Ελπίδες ότι ο Πικάσο θα βγει... ζωντανός από τις στάχτες του
Τον περασμένο Οκτώβριο, ρίγη κατέλαβαν σύγκορμους ιστορικούς τέχνης και όχι μόνο: 7 αριστουργήματα κορυφαίων ζωγράφων όπως ο Ματίζ και ο Πικάσο παραδόθηκαν στην πυρά. (Δείτε εικόνες από τα έργα στο τέλος του κειμένου)
Μια 50χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία είπε πως τα έκαψε σε φούρνο γιατί τα είχε κλέψει ο γιος της και ήθελε να κάψει όλα τα αποδεικτικά για να μην τον φυλακίσουν. Tα έργα είχαν κλαπεί από το μουσείο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.
Ωστόσο, όταν η 50χρονη Όλγκα Ντογκάρου, εκλήθη και αυτή στο δικαστήριο, κατηγορούμενη πλέον, αναίρεσε όλα τα προηγούμενα.
Είπε ότι τα έργα δεν έχουν καεί. "Δεν τα έκαψα" είπε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, σύμφωνα με τους New York Times.
Ωστόσο παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα. Ερωτηθείσα πού είναι οι κλεμμένοι πίνακες η Ντογκάρου δεν έδωσε απάντηση αλλά είπε τραυλίζοντας ότι οι πίνακες δεν έχουν καεί.
Στάχτες από το φούρνο που υποτίθεται ότι κάηκαν τα έργα, πάντως, έχουν σταλεί στα ειδικά εργαστήρια του Λούβρου στο Παρίσι για να διαπιστωθεί αν όντως είναι αποκαΐδια από τα έργα.
Αν πάντως η 50χρονη κριθεί ένοχη ότι πραγματικά έκαψε τους πίνακες, η ποινή της θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το αν απλά κατηγορηθεί ότι βοήθησε το γιο της στην εγκληματική του δράση.
Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που ανασκεύασε τους προηγούμενους ισχυρισμούς της.
Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η τύχη των πολύτιμων έργων αγνοείται...
Κεφάλι Αρλεκίνου, Πάμπλο Πικάσο (1971)

Charing Cross Bridge London, Κλωντ Μονέ (1901)

Αυτοπορτραίτο, Μεγιέρ Ντε Χαάν (1890)

Κορίτσι Που Διαβάζει Σε Λευκό Και Κίτρινο, Χένρι Ματίζ (1919)

Γυναίκα Με Κλειστά Μάτια, Λούτσιαν Φρόυντ (2002)

Γέφυρα Waterloo Λονδίνο, Κλωντ Μονέ (1901)

Κορίτσι Μπροστά Στο Παράθυρο, Πωλ Γκωγκέν (1898)
news.gr
loading...