Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η κραυγή ενός Έλληνα – Η κραυγή της ψυχής μου…

Γράφει ο Γιώργος Πάττας
Πέτρινα Χρόνια...
Αυτός ο τίτλος μου ήρθε στο μυαλό λίγο πριν καθίσω να μεταφέρω στον Υπολογιστή μου κάποιες λίγες σκέψεις που κάνω σαν φτωχός –πλην τίμιος- Έλληνας.

Τα γεράκια της Ευρώπης (βλ. Ε.Ε.) έχουν ρίξει άγκυρα στην πολύπαθη χώρα μας και περιμένουν πως και πώς να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Τα επιχειρήματα τους αν δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα καταρρέουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Είπαν τους Έλληνες τεμπέληδες. Ψέμα. Σύμφωνα με δικές τους έρευνες και μετρήσεις δουλεύουμε περισσότερο από οποιονδήποτε στην Ευρωζώνη.

Είπαν τους Έλληνες χαραμοφάηδες. Ψέμα. Όπως σε κάθε Κράτος οι λίγοι είναι αυτοί που περνάνε ζωή χαρισάμενη και οι πολλοί έχασαν ακόμα και την λίγη αξιοπρέπεια που τους απέμεινε.

Είπαν τους Έλληνες ρατσιστές. Ψέμα. Ρατσιστές είναι οι…εταίροι μας που αντί να μας βοηθούν υποτίθεται, μας ρουφάνε το αίμα σαν βαμπίρ!

Είπαν την Ελλάδα χώρα των απατεώνων και της διαφθοράς. Μα όλη η αφρόκρεμα της διαφθοράς έχει να κάνει με μεγάλες πολυεθνικές ευρωπαϊκές εταιρείες και δη Γερμανικές (βλ. SIEMENS).

Ολόκληρος Πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε δημόσιο διάγγελμα για το ΦΠΑ στην εστίαση που μειώθηκε και εμείς οι αχάριστοι αντί να κάνουμε πορείες θριάμβου και να πανηγυρίσουμε την σημαντική αυτή εξέλιξη για την ζωή μας, του γυρίσαμε την πλάτη του Αντωνάκη και δεν παραγγείλαμε και κανένα σουβλάκι παραπάνω, έτσι για το καλό.

Ήρθε στην χώρα μας ο Ανώτατος Άρχοντας (βλ. Σόιμπλε) και εντελώς δημοκρατικά απαγορεύθηκαν κάθε λογής πορείες, διαμαρτυρίες και αντιδράσεις που στρέφονταν προς το πρόσωπο του Βαυαρού δεξιού χεριού της Αυτοκράτειρας Άγκελας.

Οι αυτοκτονίες των Ελλήνων απαγορεύθηκαν (εντελώς δημοκρατικά επίσης) να αναφέρονται στα μεγάλα ΜΜΕ και να μετριούνται επισήμως γιατί λένε οι…ειδικοί θα παθαίναμε κατάθλιψη μαθαίνοντας άσχημα νέα. Οπότε για την ψυχική μας υγεία και μόνο όσοι λιγοστοί από εμάς επιλέξουμε π.χ. τα ιδιωτικά κανάλια θα μάθουμε για την γέννηση του Βασιλικού τέκνου της Αγγλίας, το πόσες φορές έδειξε το στήθος η Rihanna κ.α.

Μετά το μαύρο στην ΕΡΤ και την απόδειξη για ακόμη μία φορά πως οι αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης δεν ισχύουν για όλους τους Έλληνες, η απόφαση του ΣΤΕ για επαναφορά του προγράμματος στις οθόνες μας, είναι ένα όνειρο μακρινό και άπιαστο.

Οι αποφάσεις της Ελληνικής (?) Κυβέρνησης για τον αδίστακτο θυσιασμό στο τέρας της ανεργίας χιλιάδων οικογενειών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συντείνουν την απαξίωση και την εξαθλίωση ενός περήφανου Έθνους.

Οι Έλληνες ψάχνουν πλέον στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν κάτι φαγώσιμο για να επιβιώσουν και οι εκπρόσωποι του λαού στολίζονται όμορφα και εισχωρώντας στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης μας κάνουν μαθήματα συμπεριφοράς, ψευτοπερηφάνειας και κοκορομαχίας ανάμεσα στις παρατάξεις τους.

Τα χαράτσια και οι φόροι πάνε κι έρχονται με αμείωτη ένταση. Θα ήταν πρέπον να ζητήσουν την βοήθεια του εκπαιδευτικού κόσμου και των πνευματικών ανθρώπων για να τους κάνουν μαθήματα αριθμητικής σε αυτά όλα τα υπουργεία μας, μπας και μάθουν ότι όταν βγάζεις 500 δεν μπορείς να δίνεις 1500!!

Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό και πουθενά δεν φαίνεται καμία χαραμάδα ελπίδας ή έστω ένα ψήγμα αισιοδοξίας.

Σε πείσμα των καιρών συνεχίζω και χαμογελώ έτσι που να τους σπάω τα νεύρα.

Συνεχίζω να γελάω με την ψυχή μου προσπαθώντας να μην αφήσω το μικρόβιο της μελαγχολίας να μπει στην οικογένεια μου.

Συνεχίζω να οργίζομαι με τον καναπέ, με την αναισθησία, με τον ωχαδερφισμό που μας διακρίνει.

Συνεχίζω να κάνω τον σταυρό μου και να λέω «Έχει ο Θεός»!

Σαν ένας Έλληνας ανάμεσα στους υπόλοιπους που προσπαθούν να επιβιώσουν (σε τι κόσμο μεγαλώνουμε μπαμπά?) φωνάζω με όλη την δύναμη της ψυχή μου:

Φ Τ Α Ν Ε Ι Π Ι Α - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ!!!
allaksogolies.gr
loading...