Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Περίεργες χρήσεις μιας μπάλας του τένις

Σας παρουσιάζουμε 6 λιγότερο γνωστές χρήσεις μιας μπάλας του τένις έτσι ώστε να μην πάνε όλες χαμένες!
Περίεργες χρήσεις μιας μπάλας του τένις
Έχετε σκεφτεί ποτέ τι γίνονται όλες αυτές οι μπάλες του τένις που χρησιμοποιούνται κατά καιρούς στους αγώνες και τα πρωταθλήματα; Πώς αλλιώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν; 
Όπως οι πρωταθλητές του τένις αποσύρονται με το πέρας μιας συγκεκριμένης ηλικίας, έτσι και οι μπάλες με το φλουό κίτρινο χρώμα. Συνήθως αντικαθίστανται κάθε επτά με εννέα γκέιμ και τη θέση τους παίρνουν καινούριες μπάλες που αναπηδούν και φτάνουν στο προβλεπόμενο ύψος που ορίζουν οι κανονισμοί του αθλήματος. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο κατασκευάζονται περίπου 360 εκατομμύρια μπάλες του τένις!
Σας παρουσιάζουμε 6 λιγότερο γνωστές χρήσεις μιας μπάλας του τένις έτσι ώστε να μην πάνε όλες χαμένες!
1. Βοήθημα ύπνου
Ροχαλίζετε ελαφρώς και ενοχλείτε τον σύντροφό σας; Κολλήστε με ταινία μια μπάλα του τένις στο πίσω μέρος της πυτζάμας σας λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι, δε θα μπορείτε να κοιμάστε ανάσκελα και θα μειώσετε τις πιθανότητες ροχαλητού χαρίζοντας στον εαυτό σας έναν καλύτερο ύπνο. Σύμφωνα με έρευνες, ο ύπνος στο πλάι βοηθά στη μείωση του ροχαλητού αλλά μια μελέτη του 2009 κατέληξε στο ότι οι περισσότεροι θεωρούν αυτή τη στάση άβολη.
2. Σπίτι για τρωκτικά
Αν ανοίξετε μια μικρή τρύπα, στο μέγεθος ενός ποντικιού, σε μια μπάλα του τένις θα προσφέρετε ένα καταφύγιο σε μικρά τρωκτικά. Το 2001 μάλιστα, το club All England Lawn and Tennis μάζεψε όσες μπάλες είχαν χρησιμοποιηθεί στο τουρνουά Wimbledon και τις δώρισε σε έναν οργανισμό προστασίας άγριων ζώων για την επιβίωση των τρωκτικών υπό εξαφάνιση.
3. "Καμαριέρα»
Η τσόχα αποτελεί ιδανικό υλικό για ξεσκόνισμα καθώς οι ίνες της προσκολλώνται στη σκόνη και στους ιστούς αράχνης με αποτέλεσμα να τα δεσμεύουν αποτελεσματικά. Όταν λοιπόν δε φτάνετε τη σκόνη στο ταβάνι, θα πετάτε μια μπάλα του τένις για να κάνει τη δουλειά για εσάς! Η μπάλα του τένις βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των γρατζουνιών από τις ξύλινες επιφάνειες και τα βινύλια. Μπορείτε επίσης να χαράξετε ένα Χ σε μια μπάλα του τένις, να την ενσωματώσετε στο κάτω μέρος της σκούπας και να σκουπίσετε με αυτό!
4. Βοηθός στο πλύσιμο ρούχων
Ακόμα ένα δημοφιλές τρικ! Βάλτε μια μπάλα του τένις στο στεγνωτήριο μαζί με το πάπλωμα, τα μαξιλάρια, τις πετσέτες και άλλα κλινοσκεπάσματα. Η μπάλα θα κυλάει μέσα στο στεγνωτήριο και τα βρεγμένα σας ασπρόρουχα δε θα διογκωθούν και δε θα χάσουν το σχήμα τους όσο στεγνώνουν. Λειτουργεί ακριβώς όπως μια μπάλα στεγνωτηρίου που έχει κατασκευαστεί για τον συγκεκριμένο αυτό σκοπό.
5. Φυσιοθεραπευτής
Πολλοί φυσιοθεραπευτές συνιστούν τη μπάλα του τένις για την ανακούφιση της κράμπας και των ταλαιπωρημένων μυών. Ακουμπήστε μια μπάλα του τένις στον πονεμένο μυ και στηρίξτε το σημείο σε έναν τοίχο ή στο πάτωμα. Η πίεση που δημιουργείται θα ανακουφίσει τη δυσφορία των μυών. Η σπονδυλική στήλη και τα πόδια είναι σημεία που συνήθως επιδέχονται της "θεραπείας του τένις". Ορισμένοι φυσιοθεραπευτές μας προτείνουν να χρησιμοποιούμε τις μπάλες του τένις ως βαράκια.
6. Παγίδα για γυμνοσάλιαγκες
Η μπύρα απωθεί τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια που μπορεί να τριγυρίζουν στον κήπο ή την αυλή σας. Την επόμενη φορά, κόψτε μια μπάλα του τένις στη μέση και γεμίστε τα δύο κομμάτια με μπύρα. Τοποθετήστε τα στο χορτάρι και πιείτε την υπόλοιπη μπύρα με φίλους! Οι γυμνοσάλιαγκες δε θα σας ενοχλήσουν ξανά.
loading...