Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Προσοχή! phishing e-mails από την “Apple Dev Center”


Η πρόσφατη επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας των προγραμματιστών της Apple έδωσε μια καλή ευκαιρία στους Scammers να ξεκινήσουν την αποστολή χιλιάδων phishing e-mails που ζητούν από τους αποδέκτες τους να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Το e-mail μπορεί να φαίνεται πειστικό με την πρώτη ματιά, αν το κοιτάξετε όμως προσεκτικά, έχει γραμματικά λάθη. Παραδείγματος χάρη η Apple δεν θα έγραφε ποτέ το brand name της με μικρό a στην αρχή. Επίσης χρησιμοποιούν ένα ψεύτικο domain της Apple.
apple_phish_two_2
Παρόλα αυτά, οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά τον φόβο των αποδεχτών τους κάτι που φέρνει πολλές φορές αποτελέσματα, καθώς πάνω στον πανικό του κάποιος δεν ελέγχει τις προαναφερθείσες λεπτομέρειες και παραδίδει τα στοιχεία σύνδεσης του στους hackers.
apple_phish_one_1
Οι επιθέσεις phishing είναι ένας σχετικά απλός τρόπος για την κλοπή τα δεδομένων.
Προσοχή λοιπόν στο κακόβουλο email αλλά και γενικότερα στις συνήθειες σας κατά την διάρκεια της ενασχόλησης σας με το διαδίκτυο. Οι hackers “ποντάρουν” στην άγνοια, στον πανικό και στις παρορμητικές κινήσεις των αποδεχτών των κακόβουλων email.
Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει έναν η περισσοτέρους συνδέσμους είναι δυνητικά επικίνδυνο. Ελέγξτε σχολαστικά το e-mail, από που έρχεται, την ορθογραφία του, που οδηγούν οι σύνδεσμοι (χωρίς να τους ανοίξετε, τοποθετώντας απλά τον δείκτη του ποντικιού σας πάνω τους χωρίς κλικ επαναλαμβάνουμε).
iguru.gr
loading...