Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Άσυλο στην Ελλάδα ζητούσαν οι Τούρκοι βομβιστές


Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί σε Αθήνα και Χίο για τον εντοπισμό βαρύ οπλισμού σε φουσκωτό στα ανοιχτά της Χίου.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από αυτούς οι έξι συνελήφθησαν στην Χίο, τρεις Τούρκοι και τρεις Έλληνες, και άλλοι δύο Τούρκοι στην Αθήνα. Συνολικά προσήχθησαν για να εξετασθούν δεκαεπτά αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, έντεκα από την Αθήνα, τρεις από τη Θεσσαλονίκη και τρεις από την Χίο, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα έρευνες, σε οικίες και χώρους, παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.
Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία, βαρύ οπλισμό, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο 55χρονος υπήκοος Τουρκίας, που επέβαινε στο σκάφος, διώκεται με Ερυθρά Αγγελία από την INTERPOL Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση!
Μάλιστα, αυτός και ένας ακόμα 33χρονος από τους συλληφθέντες της Χίου είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα δηλώνοντας ψευδά στοιχεία. Και τα δύο αιτήματα είχαν απορριφθεί.
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους έξι συλληφθέντες στην Χίο είναι:
-κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως, κατασκευή, προμήθεια, κατοχή
-μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, την χρησιμοποίησή τους για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα και ανθρώπους και τον εφοδιασμό ομάδων,
-παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Εν τω μεταξύ, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε χώρο της οδού Τζαβέλα άτομα είχαν αρχίσει να καταστρέφουν ψηφιακά αρχεία.
Star.gr
loading...