Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αλκατράζ: Η φυλακή με το γκουρμέ μενού - ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ψητό χοιρινό, πίτα με βοδινό κρέας, κολοκυθάκια σωτέ, ψητές κροκέτες κρέατος, τσίλι κον κάρνε, είναι μόνο λίγα από τα γκουρμέ φαγητά που απολάμβαναν οι κρατούμενοι στην περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ....

Μπορεί να μοιάζει με το μενού ενός εκλεπτυσμένου γαλλικού εστιατορίου, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα πιάτα απολάμβαναν οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες στην Αμερική.
Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης φωτογραφίας με αφορμή τον εορτασμό της 50ής επετείου από το κλείσιμο των φυλακών.

Πριν το κλείσιμο των φυλακών, το 1963, η φυλακή ήταν γνωστή για το καλύτερο φαγητό σε ολόκληρο το σωφρονιστικό σύστημα των Η.Π.Α.  Φρέσκα υλικά έθφαναν από το Σαν Φρανσίσκο για τη δημιουργία των γκουρμέ πιάτων.
Όμως γιατί οι υπεύθυνοι του Αλκατράζ ήθελαν να φροντίζουν με αυτό τον τρόπο τους φυλακισμένους; Όπως φαίνεται, ήθελαν απλά να τους κρατούν ευτυχισμένους με σκοπό να μην εξεγερθούν.

Η έκθεση με τη δουλειά του φωτογράφου Leigh Wiener διοργανώθηκε από το περιοδικό Life.
Ο γιος του Wiener ανακάλυψε τα αρνητικά των φωτογραφιών που είχε αρχειοθετήσει ο πατέρας  του σε ένα φάκελο στη Μανίλα που έγραφε «Το κλείσιμο της φυλακής του Αλκατράζ 21, Μάρ 1963».
Μετά το κλείσιμό της φυλακής το 1963 το νησάκι, που βρίσκεται στη είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, εγκαταλείφθηκε, παρότι υπήρξαν διάφορες ιδέες για την αξιοποίησή του, ωστόσο, εννέα χρόνια αργότερα έγινε εθνικό πάρκο και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Καλιφόρνια.
Πηγή: Daily Mail
defencenet.gr
loading...