Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Προφυλακίσθηκε στην Ισπανία ο παιδεραστής που είχε πάρει χάρη στο Μαρόκο

Ο Γκαλβάν ζήτησε να μην εκδοθεί στο Μαρόκο, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών για το βιασμό 11 ανηλίκων

Προφυλακίσθηκε στην Ισπανία ο παιδεραστής που είχε πάρει χάρη στο Μαρόκο
Την προφυλάκιση του Ισπανού παιδόφιλου, Ντάνιελ Γκαλβάν Βίνα- στον οποίο δόθηκε χάρη κατά λάθος στο Μαρόκο και συνελήφθη χθες Δευτέρα στην Ισπανία- διέταξε δικαστήριο της Μαδρίτης, με την δικαιολογία ότι είνια ύποπτος φυγής, ενώ εκρεμεί η απόφαση εκδοσής του πίσω στο Μαρόκο.
Ο Ντανιέλ Γκαλβάν, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2011 σε κάθειρξη 30 ετών για τους βιασμούς ένδεκα ανηλίκων καταδικάσθηκε το 2011 σε κάθειρξη 30 ετών για τους βιασμούς ένδεκα ανηλίκων, ηλικίας ηλικίας 4 έως 15 ετών και η απονομή χάριτος από τον βασιλιά της χώρας, προκάλεσε κύμα οργής στο Μαρόκο.
Οι αρχές της χώρας υποστήριξαν ότι το όνομα του Γκαλβάν μπήκε κατά λάθος  στη λίστα Ισπανών κρατουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι, ως χειρονομία καλής θέλησης προς τον Ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος. Συγκεκριμμένα, του δόθηκε χάρη ενώ το όνομά του περιλαμβανόταν  σε ένα κατάλογο 30 ισπανών φυλακισμένων ο οποίος δόθηκε από τη Μαδρίτη στις μαροκινές αρχές με το αίτημα να μεταφερθούν σε ισπανικές φυλακές, αλλά όχι να τους δοθεί χάρη.
Ο βασιλιάς Μοχάμεντ 6ος ακύρωσε τελικά την Κυριακή αυτό το μέτρο, αλλά ο Ντανιέλ Γκαλβάν είχε στο μεταξύ εγκαταλείψει την μαροκινή επικράτεια για την Ισπανία.
Συνελήφθη τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Μούρθια, στη νοτιοανατολική Ισπανία, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από το Μαρόκο, ενω ο ίδιος ζήτησε στην απολογία του να μην εκδοθεί στο Μαρόκο.
 news.gr
loading...