Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Οι εκπτώσεις άγγιξαν... τις τσέπες των καταναλωτών

Σχεδόν ένα μήνα μετράει η εκπτωτική περίοδος στα καταστήματα του Ηρακλείου. Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές, δίνοντας κίνητρο στους καταναλωτές να.... προχωρήσουν σε αγορές σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση βρίσκεται στο κόκκινο.
Ικανοποιημένος δηλώνει ο εμπορικός σύλλογος της πόλης. Ο κ. Μανόλης Κουμαντάκης, πρόεδρος του συλλόγου σημειώνει ότι Παρά την οικονομική κρίση υπήρχε ανταπόκριση από τους καταναλωτές από την αρχή των εκπτώσεων. Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους είναι σχετικά ικανοποιημένοι, ενώ ο τουρισμός και τα κρουαζιερόπλοια έχουν βοηθήσει αρκετά στην κίνηση της αγοράς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του prismanews.gr η κίνηση στα μαγαζιά του Ηρακλείου έχει αυξηθεί, ενώ οι έμποροι αναφέρουν πως αγορές εκτός από τους ντόπιους, πραγματοποιούν και αρκετοί τουρίστες. Παρόλα αυτά λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και των εξόδων που τους υποχρεώνει το κράτος να καλύψουν δεν μένουν χρήματα στο ταμείο τους.
Κυκλοφορεί πολύς κόσμος, όμως δεν αφήνουν χρήματα. Εγώ δουλεύω κατά κύριο λόγο με ντόπιους, οι οποίοι θα ψωνίσουν και ένα και δύο και τρία κομμάτια, σημειώνει η Κατερίνα Βαγκέ, ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη γυναικείας ένδυσης.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο τουρισμός φέτος έχει αυξηθεί, γεγονός που έχει συμβάλλει στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων.

Η Ράνια Καλλέργη, που είναι υπεύθυνη σε γνωστή εμπορική αλυσίδα εσωρούχων αναφέρει πως το κατάστημα τώρα στις εκπτώσεις δουλεύει με αρκετούς τουρίστες, οι οποίοι θα αγοράσουν το κάτι παραπάνω σε αντίθεση με τους Έλληνες που θα αρκεστούν στο να ψωνίσουν τα απαραίτητα.

Το κατάστημα του Μ. Κόμη με παιδικά ρούχα και υποδήματα αποτελεί μία εξαίρεση στην μέση της εκπτωτικής περιόδου, αφού όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην διάρκεια των εκπτώσεων δεν αυξάνεται η κίνηση στο κατάστημα μου. Ο κόσμος που θα αγοράσει θα είναι ίδιος ή και λιγότερος από τις υπόλοιπες περιόδους.

Κάνοντας μία βόλτα στα μαγαζιά του Ηρακλείου θα διαπιστώσει κανείς πως υπάρχουν και καταστηματάρχες που είναι κατά των εκπτώσεων, καθώς ισχυρίζονται ότι οι τιμές στα είδη τους είναι χαμηλές όλο τον χρόνο και γι' αυτό τον λόγο δεν κάνουν έκπτωση στους πελάτες τους.

Τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται η εκπτωτική περίοδος, όπου θα υπάρξει μία σαφής εικόνα της κίνησης στην αγορά. Παρόλα αυτά στα καταστήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν προσφορές τόσο για την ικανοποίηση των καταναλωτών, όσο και των εμπόρων.
prismanews.gr
loading...