Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Crumble με βύσσινα και αμύγδαλο

Ένα γευστικό γλύκισμα με τη μοναδική γεύση του βύσσινου.
Κάτι ανάμεσα σε ζεστό cheesecake και βυσσινόπιτα αυτό το γλύκισμα θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
215 γραμμάρια μπισκότα αμυγδάλου, θρυμματισμένα
1/3 του φλιτζανιού (55 γραμμάρια) αμύγδαλα, χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
670 γραμμάρια βύσσινο σε βάζο με το χυμό τους
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
2 κουταλιές της σούπας σκόνη αραρούτι (μαραντάμυλο)
250 γραμμάρια γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι (125ml) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα αμύγδαλα και την καστανή ζάχαρη.
2. Στραγγίξτε τα βύσσινα. Τοποθετήστε το χυμό τους με την ψιλή ζάχαρη, το κλωναράκι της βανίλιας και τους μισούς από τους σπόρους σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας από το ζεστό χυμό και διαλύστε τη σκόνη αραρούτι. Χύστε τη διαλυμένη σκόνη αραρούτι στον υπόλοιπο χυμό στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 6-8 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να πήξει. Προσθέστε τα βύσσινα, ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σας σε 6 φορμάκια χωρητικότητας 1 φλιτζανιού (250 ml) το καθένα ή σε μια μεγάλη φόρμα 1,5 λίτρου.
4. Πασπαλίστε το μείγμα σας με εκείνο των μπισκότων και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει
5. Στο μεταξύ χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τους υπόλοιπους σπόρους βανίλιας μαζί έως ότου διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Σερβίρετε τα crumble σας ζεστά μαζί με κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού.
queen.gr
loading...