Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Νέα τεχνολογία επιτρέπει γρήγορο Internet από τις παλιές χάλκινες γραμμές του ΟΤΕ


speedtestΓνωρίζαμε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον ότι οι οπτικές ίνες είναι το μόνο μέσο με το οποίο μπορούμε να έχουμε πραγματικά γρήγορο Internet . Η Alcatel-Lucent ήρθε να το ανατρέψει.
Η ετσιρεία ισχυρίζεται ότι οι παλιές τηλεφωνικές γραμμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή πραγματικά γρήγορων συνδέσεων στο Internet για όλους.
Το Internet μέσω των τηλεφωνικών εταιρειων από την γραμμή του τηλεφώνου και την χρησιμοποίηση spliter, υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα με τα γνωστά αποτελέσματα.  Οι ταχύτητες μεταφοράς είναι μικρές και καθόλου αξιόπιστες.
Η Alcatel-Lucent τελειοποίησε μια νέα τεχνολογία, που λειτουργεί στις υπάρχουσες τηλεφωνικές γραμμές. Οι ταχύτητες που “χτυπάει” η νέα τχνολογία, ανταγωνίζονται εκείνες της ίνας. Τα καλώδια μεταφοράς είναι τα γνωστά καλώδια χαλκού που υπάρχουν ήδη από τις τηλεφωνικές εταιρείες κάθε χώρας.
Η πρότυπη τεχνολογία ονομάζεται G.fast και λειτουργεί με τη διεύρυνση των διαθέσιμων συχνοτήτων στις γραμμές του χαλκού και τη μείωση της παρεμβολής.
Η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς είναι 1.1 Gigabits το δευτερόλεπτο, και πέφτει στα 500 Mbps το δευτερόλεπτο, αν η απόσταση υπερβαίνει τα 300 μέτρα, σύμφωνα με το Technology Review.
Τώρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παλιά τηλεφωνικά καλώδια, ίσως όλα αλλάξουν.  Το γρήγορο Internet μπορεί να γίνει πραγματικότητα ακόμα και σε χώρες σαν την Ελλάδα.
Η νέα τεχνολογία της Alcatel-Lucent έχει ήδη δοκιμαστεί και αναμένεται να πάρει την έγκριση από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών κατά το 2015.
 iguru.gr
loading...