Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Οι εγκληματίες του διαδικτύου μεταναστεύουν στo Perfect Money, το νέο ψηφιακό νόμισμα μετά την κατάρρευση του Liberty Reserve


Malware-money
Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να μεταφέρετε ανώνυμα χρήματα στο διαδίκτυο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει κηρύξει πόλεμο σε νομίσματα που χρησιμοποιούνται ευρέως από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.
Αμέσως μετά την επιβολή του νόμου σε 17 χώρες και τον τερματισμό τον φετινό Μάιο του νομίσματος «Liberty Reserve» που ήταν παρόμοιο με την Paypal με τζίρο σε ξέπλυμα χρημάτων 6 δις δολάρια, τώρα οι εγκληματίες μετακομίζουν σε ένα άλλο online ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται “Perfect Money “.
Με λίγα λόγια το Perfect Money είναι άλλο ένα ιδιωτικό ψηφιακό νόμισμα που έχει προκύψει για να καλύψει την ζήτηση των εγκληματιών και των χάκερ, εκείνων δηλαδή που αγοράζουν και να πωλούν οτιδήποτε ανώνυμα και χρησιμοποιείται ήδη από τους ανθρώπους που πωλούν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες από φόρουμ χάκερς στο Διαδίκτυο. Επίσης το Perfect Money επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα ανώνυμα μέσα στην online αγορά και να τα ανταλλάσσουν μετέπειτα σε δολάρια, ευρώ ή και χρυσό.
Αυτά τα εικονικά νομίσματα συχνά συνδέονται με το Bitcoin, επειδή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες. Υπενθυμίζουμε ότι το Open-source κρυπτογραφημένο μοντέλο του Bitcoin, το οποίο διατηρεί αρχεία της κάθε συναλλαγής, είναι αρκετά διαφανές αλλά είναι επίσης και ένα Anonymous νόμισμα, που διατηρεί την πραγματική ταυτότητα ενός ατόμου χωριστά από την ψηφιακή του διεύθυνση.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και η Paypal, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την λειτουργία του Bitcoin και για τις ανταλλαγές που πραγματοποιεί, έχει γίνει μια λιγότερο ελκυστική πρόταση για τους εγκληματίες.
loading...