Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις προς την Ελλάδα

Μιλάει ανοιχτά για ελάφρυνση χρέους η επικεφαλής του ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις προς την Ελλάδα
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι είναι βέβαιη πως η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, εάν η χώρα τηρήσει τους όρους των μέτρων διάσωσης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

“Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δε θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα”, δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους. Το ποια θα είναι η μορφή αυτών των περαιτέρω μέτρων και της βοήθειας, θα συζητηθεί σίγουρα σε μεταγενέστερο στάδιο”, ανέφερε.

Η προοπτική ενός νέου “κουρέματος” ελληνικού χρέους δε φαίνεται πάντως να αντιμετωπίζεται με θετική ματιά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και ειδικά από το “σκληροπηρυνικό” μπλοκ που συγκροτούν χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε απώλειες για τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών χωρών και θα αποτελούσε ουσιαστικά παραδοχή αποτυχίας στις προβλέψεις για το ελληνικό πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό πιθανότατα θα εξεταστούν διαφορετικοί, λιγότερο “επώδυνοι” τρόποι ελάφρυνσης του χρέους.
 news.gr
loading...