Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Χ. Θεοχάρης: Καμία παράταση για την υποβολή του Ε9


Η 15η Σεπτεμβρίου καταληκτική ημερομηνία


Χ. Θεοχάρης: Καμία παράταση για την υποβολή του Ε9
Δεν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 φυσικών προσώπων μετά την 15η Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 φυσικών προσώπων μετά την 15η Σεπτεμβρίου διότι πρέπει να γίνει η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2013 έτσι ώστε ο φόρος να καταβληθεί σε 5 δόσεις από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο 2014.
Αν δινόταν παράταση τότε θα υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν έσοδα για τον προϋπολογισμό 2013.
Σημειώνεται πως στις κατηγορίες φορολογουμένων που υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το 2013 περιλαμβάνονται τα φυσικά πρόσωπα που το 2012 είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση, όσοι έχουν αγροτεμάχια ή εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού οικόπεδα (γήπεδα), αλλά και τα νομικά πρόσωπα.
Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα που το 2012 δεν είχαν μεταβολές στην ακίνητη τους περιουσία δεν θα υποβάλλουν ξανά το Ε9, ήτοι δεν έχουν καμμία υποχρέωση να ελέγξουν, να διορθώσουν, να συμπληρώσουν ή να οριστικοποιήσουν εκ νέου τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους.
 news.gr
loading...